Predsednik Evropskog parlamenta Antonio Tajani objavio je na Tviteru da je izvršni direktor Fejsbuka Mark Zakerberg pristao da njegov sutrašnji razgovor s odabranim evroposlanicima u tom parlamentu bude strimovan uživo na internetu.
Sajt politico.eu navodi da je ova objava usledila nakon što je prvobitno planirano da taj sastanak bude održan iza zatvorenih vrata, čija je tajnovitost izazvala velike kritike poslanika Evropskog parlamenta, političara i javnosti.

“Lično sam razgovarao s izvršnim direktorom Fejsbuka gospodinom Zakerbergom o mogućnosti vebstriminga našeg sastanka sa njim. Drago mi je što mogu da objavim da je on prihvatio ovaj novi zahtev”, naveo je Tajani na društvenoj mreži.

Sastanak koji će trajati sat vremena i 15 minuta počeće u utorak u 6:15 časova po briselskom vremenu, a očekuje se da će biti usredsređen na nedavni Fejsbukov skandal u kojem je onlajn podatke oko 2,7 miliona Evropljana potencijalno zloupotrebila treća strana putem aplikacije na ovoj društvenoj mreži.

“Radujemo se sastanku i srećni smo što će biti strimovan uživo”, saopšteno je iz Fejsbuka.

AP prenosi da je Tajani odluku Zakerberga nazvao “sjajnom vešću za građane EU” i šefu Fejsbuka se zahvalio “na ukazanom poštovanju” prema Evropskom parlamentu.