LG Z1LG Z1

Svi uživamo u gledanju omiljene serije posle napornog dana, sportskim utakmicama ili sadržaju sa telefona ili računara kome možemo pristupiti na mnogo većem ekranu! Jednom rečju, smart TV je ultimativni multimedijalni uređaj bez koga gotovo da ne možemo da zamislimo svakodnevnicu.

Kako govorimo o dugoročnoj investiciji, a na tržištu je danas mnogo modela sa različitim performansama, izbor može biti težak, ili ipak i ne toliko ukoliko želite najbolje iskustvo za sva vaša čula. Zato, ukoliko ste u potrazi za novim televizorom, sada je pravo vreme da ga kupite, a ovi razlozi vam mogu pomoći da izaberete najbolji – televizor iz širokog portfolija kompanije LG.

Samosvetleći pikseli

Isti sadržaj može da izgleda potpuno drugačije kada se gleda na OLED televizorima čiji kontrast je neuporediv sa starijim modelima na koje ste možda navikli. Ovi televizori poseduju samosvetleće piksele koji se uključuju i isključuju nezavisno, čime se postiže savršena crna boja i kontrast za najrealniji prikaz slike, a što je još bitnije, za razliku od LED i Mini LED televizora koji koriste pozadinsko osvetljenje, nema takozvanog efekta „oreola“.

Bluetooth Surround Ready za još moćniji zvuk

Ovog leta i na našem tržištu možete pronaći nove, osvežene modele koji pored besprekorne slike nude i moćan zvuk koji dočarava kako adrenalin sportske utakmice tako i napet scenario filmske drame ili video igre.

Magic remote

Ne, to nije onaj upravljač koji zamotavate u foliju i čuvate da se ne isprlja, ovaj daljinski je zaista poseban, a karakterišu ga namenski tasteri koji samo jednim klikom prebacuju korisnike na najpopularnije striming platforme.

Ultra tanki ekran za još lepši izgled

Savršen dizajn i ultra tanki ekran još jedna je prednost LG OLED televizora. Dok stariji modeli koriste pozadinsko osvetljenje što utiče i na debljinu samog ekrana, OLED televizori sa maksimalnom preciznošću i jasnoćom, a ujedno i prefinjenim dizajnom i slim ekranom, prikazuju i najsitnije detalje.

OLED Motion Pro

Zahvaljujući OLED Motion Pro funkciji i samosvetlećim pikselima koji svetle jedan za drugim, LG OLED televizori mogu da prikažu brze pokrete sportskih događaja sa manje zamućenja u odnosu na LED televizore. OLED Motion Pro ubacuje podatke o prilagodljivom trajanju i obezbeđuje glatke pokrete i uživanje u jasnijoj slici nego ranije. Na taj način možete da uočite brze i suptilne detalje igre svih vrsta sportova.

Filmmaker mode

Gledanje filma iz objektiva režisera sada više nije nemoguće jer se LG pobrinuo za kompletan audiovizuelni doživljaj kakav je do sada imala priliku da doživi samo ekipa iza filmskog platna. Naime, reč je o hardverskoj i softverskoj komponenti koja je ubačena na 4K i 8K televizore u želji da se dočaraju prave boje i što autentičniji prikaz bez dodatih frejmova i efekata. Ukoliko ste pak ljubitelj nešto starijih filmova, Model CX poseduje četiri HDMI priključka, kao i procesor α (Alpha) 9 Gen 3 AI koji može da poboljša kvalitet slike čak i starijih naslova.

Gejmeri će uživati uz G-Sync i FreeSync tehnologije

21. vek je doba video igara, onih koje mogu da služe za razonodu, ali i da postanu deo karijere koja se zasniva na što boljim rezultatima u nekim od planetarno popularnih igara. LG je mislio na sve ciljne grupe pa se tako i gejmerska ekipa može obradovati poboljšanim perfromansama, visokim stepenom osvežavanja slike i odzivom od svega jedne milisekunde. Posebno zapažen jeste model BX, idealan za sve prave gejmere, jer podržava HDMI 2.1 i kompatibilan je sa G-Sync što omogućava brži odziv i eliminiše neprijatno seckanje koje može da se dogodi u grafički zahtevnijim video igrama. Takođe, kompatibilan je i sa AMD FreeSync Premium tehnologijom, koja omogućava glatko i tečno igranje, bez prekida.

LG ThinQ aplikacija

Svi uređaji imaju podršku za LG ThinQ pametnu aplikaciju koja, osim daljinske kontrole, omogućava i bežičnu konekciju, pametnu navigaciju i selekciju različitih sadržaja, strimovanje videa sa telefona ili interneta.

Ukoliko mislite da je ovo sve, spremite se za još uzbudljivije leto, jer na naše tržište stiže LG OLED55C12 televizor, model koji će obeležiti ovu godinu. LG OLED55C12 koristi α (Alpha) procesor četvrte generacije čiji AI ima neke revolucionarne karakteristike pametnog učenja, a uz podršku za 4K UHD rezoluciju (3840 × 2160).