Najveća i najuticajnija godišnja konferencija posvećena informaciono-komunikacionim tehnologijama u regionu Jugoistočne Evrope, Sinergija 15, završena je danas Biznis danom koji je okupio predstavnike vodećih institucija i kompanija u Srbiji.

Microsoft Sinergija je ove godine bila u znaku jubileja i uspešnog poslovanja. Treći dan ove najveće regionalne IT konferencije bio je posvećen biznis sektoru i primeni IT tehnologija u sferama koje direktno utiču na brži ekonomski razvoj zemlje. Biznis dan konferencije fokusirao se na činjenicu koliko primena tehnologija u Srbiji utiče na budućnost čitave zemlje, sa ciljem da predstavi sve mogućnosti koje IT sfera pruža u poslovnom okruženju.

sinergija15

IT sektor je jedan od segmenata srpske privrede koji ima izuzetan razvojni potencijal, i u prethodnih 10 godina stekao je značajnu ulogu u domaćoj ekonomiji. Nastavljanjem ulaganja u IT sektor i njegovim adekvatnim usmeravanjem, stvara se prostor za izuzetan napredak i drugih, povezanih, sfera privrede i ekonomije u Srbiji. Ova i povezana pitanja bile su teme centralnog panela Javno Privatno Partnerstvo (Private Public Partnership) na Biznis danu u okviru Sinergije 15.