Kompanija Kaspersky Lab je danas objavila da se Zoran Pušković pridružuje kompaniji kako bi preuzeo poziciju direktora za region istočne Evrope. Zoran je na svojoj novoj poziciji od 1. aprila 2018. Zoran Pušković se do sad nalazio na brojnim pozicijama visokog menadžmenta u IT industriji. On je ekspert za sve poslovne segmente u istočnoj Evropi – od potrošačkog tržišta i tržišta operatera do tržišta malih i srednjih preduzeća.

Pušković će biti odgovoran za dugoročni rast i proiftabilnost poslovanja u istočnoevropskom regionu – pružajući izvršno vođstvo i kontrolišući strateški razvoj resursa kompanije Kaspersky Lab u regionu. On će strateški promovisati viziju kompanije o širenju svesti o sajber bezbednosti i nastojati da ojača vođstvo kompanije u regionu, promovišući višenagrađivana rešenja za preduzeća i potrošače kompanije Kaspersky Lab kao i usluge kompanije iz oblasti znanja o pretnjama. Zoran Pušković dolazi iz kompanije ServiceNow CEE gde je bio na poziciji regionalnog direktora prodaje za tržišta u razvoju. Sa sobom donosi više od 30 godina iskustva u tehnološkokm sektoru. Pre rada u kompaniji ServiceNow CEE, Pušković se nalazio na brojnim liderskim pozicijama u kompanijama Virtual Instruments, VMware Global i SAP Central Europe kao i u kompanijama IBM I Hewlett-Packard između ostalog.
Zoran Pušković je izjavio: „Radujem se što ću biti u prilici da pomognem jačanju brenda kompanije Kaspersky Lab u regionu, kao i, što je podjednako važno, prilici da donesem nove tehnološke inovacije korisnicima u istočnoj Evropi, i da unapredim poslovanje kompanije Kaspersky Lab.“

Inovacije kompanije Kaspersky Lab koje pružaju detekcione tehnologije najnovije generacije poput ulsuga za informisanje o bezbednosti (Security Intelligence Services) kao i integrisane Kaspersky platforme za bezbednost krajnje tačke i Kaspersky rešejna za upravljanje pretnjama i odbranom – napredne platforme za sajber bezbednost koja štiti kompanje od kompleksnih pretnji, biće pokretač rasta u istočnoj Evropi.

„Imam očekivanja da će doći do značajnog rasta u istočnoj Evropi u predstojećim mesecima, s obzirom na isrcpno iskustvo Zorana Puškovića u oblastima menadžmenta, kanala distribucije, direktne prodaje, operacija i pregovaranja. Pomoću njegovog velikog interesovanja u obećavajuće tehnologije, tržišta u razvoju i nove prilike, sigurna sam da će on odlično voditi i usmeravati tim za istočnu Evropu u ovom važnom trenutku,“ izjavila je Ilijana Vavan, glavni izvršni direktor.

Puškovići će biti nadležna Ilijana Vavan.