Kompanija Samsung Electronics je u 2019. godini isporučila više od 6,7 miliona Galaxy 5G pametnih telefona širom sveta, pružajući korisnicima mogućnost da iskuse brzinu i performanse nove generacije mreže[1]. Od novembra prošle godine Samsung je imao 53,9 odsto udela na globalnom tržištu 5G pametnih telefona[2], predvodeći industriju ponudom od čak pet Galaxy 5G uređaja – S10 5G, Note10 5G i Note10+ 5G, kao i nedavno lansirani A90 5G i Fold 5G.

„Korisnici jedva čekaju da iskuse 5G i veoma smo ponosni što možemo da im ponudimo raznovrstan izbor uređaja koji podržavaju ovu mrežu“, rekao je TM Roh, predsednik i direktor za razvoj i istraživanje u odeljenju za IT i mobilne komunikacije u kompaniji Samsung Electronics. „Za nas će 2020. biti godina kada će u centru pažnje biti Galaxy 5G uređaji, jer ćemo uvesti 5G u još više kategorija uređaja.“

Galaxy Tab S6 5G biće dostupan u Koreji u prvom kvartalu ove godine, i to će ujedno biti prvi 5G tablet na svetu, koji će uz snagu i performanse Galaxy Tab serije doneti i neverovatnu brzinu[3]. Svojim premium displejem, multimedijalnim kapacitetima, a sada i 5G tehnologijom, nudiće mogućnost prisustvovanja visokokvalitetnim video konferencijama, kao i premijum iskustvo gledanja sadržaja uživo, ili strimovanje online igara.

„5G pametni telefoni činili su jedan odsto globalne prodaje pametnih telefona u protekloj godini. Međutim, 2020. će biti godina njihovog proboja, uz predviđeni rast[4] od 1.687 odsto i ostvarivanje udela od čak 18 odsto svetske prodaje pametnih telefona“, rekao je Neil Shah, potpredsednik odeljenja za istraživanje u kompaniji Counterpoint Research. „Samsung je jedna od kompanija koje su usmerile razvoj 5G tržišta u 2019. godini, sa rešenjima poput 3GPP standarda, poluprovodnika, mobilnih uređaja i kompletne mrežne opreme. Uz mnogobrojne mogućnosti razvoja 5G tehnologije, Samsung je u sjajnom položaju da tokom naredne decenije učvrsti svoju poziciju novim investicijama u  nadolazeće trendove.”

Skoro celu deceniju Samsung je radio na tome da 5G tehnologiju iz laboratorijskih uslova primeni u svakodnevnom životu, kroz blisku saradnju sa operatorima, regulatornim grupama i vladinim agencijama. Kao vodeći saradnik industrijskih grupa kao što su 3GPP i O-RAN Alliance, Samsung je posvećen otvorenoj saradnji koja doprinosi ubrzanju razvoja 5G mreže i njenog dolaska do korisnika i kompanija. Tokom prethodne godine, pored lansiranja širokog asortimana 5G uređaja, kompanija je ostvarila i nekoliko istorijskih poduhvata poput obezbeđivanja opreme za prvu komercijalnu 5G mrežu na svetu u Koreji i ostvarivanja tesne saradnje sa svetskim partnerima na širenju 5G mreže, uz predstavljanje autentičnih 5G iskustava i mogućnosti.

U tekućoj godini, Samsung će predstavljanjem novih dostignuća koja će još više poboljšati brzinu, performanse i bezbednost Galaxy 5G uređaja nastaviti da predvodi 5G inovacije. U 2020. ova poboljšanja će još većem broju korisnika omogućiti pristup novim mobilnim iskustvima koja će promeniti način na koji gledamo filmove, televiziju ili sport, igramo video igre ili razgovaramo sa porodicom i prijateljima.