ADATA SSD

Veća gustina zapisa, poboljšane performanse i povećana pouzdanost u malim dimenzijama

ADATA Technology, vodeći proizvođač DRAM modula visokih performansi, NAND flash proizvoda i dodatne opreme za mobilne uređaje, danas je predstavio verziju M.2 2280 NAND SSD-a Ultimate SU800 3D.

Uz veću gustinu zapisa, brže performanse i duži vek trajanja od 2D NAND SSD-a, novi SU800 staje na kompaktnu karticu, a dostupan je u kapacitetima 128 GB, 256 GB, 512 GB i 1 TB uz vrlo povoljne cene. Podržava načine rada s DRAM baferom i SLC među-memorisanjem zbog povećanja performansi čitanja do 560 MB/s i pisanja do 520 MB/s uz LDPC ispravljanje grešaka, oblikovanje podataka i RAID modul za unapređenje integriteta podataka. SU800 M.2 2280 nudi zaista mnogo korisnicima koji žele jednostavnu i energetski efikasnu nadogradnju SSD-a bez kabla.

Gušći, brži i dugotrajniji SSD u manjim dimenzijama

SU800 M.2 2280 je veličine kompaktnog PCB-a i priključuje se direktno u M.2 priključke koji su sve zastupljeniji na stonim računarima i standardni na prenosivim računarima. Koristi 3D NAND sa SMI kontrolerom i kapaciteta je do 1 TB. Za razliku od 2,5-inčnih SSD-a, ne zahteva kablove i troši vrlo malo električne energije koju uzima direktno s matične ploče. Direktna veza s matičnom pločom pomaže i da se smanji latencija i povećaju performanse za oko 10 % u poređenju s 2,5-inčnim SATA uređajima brzine 6 Gb/s. SU800 M.2 2280 dostiže brzinu čitanja od 560 MB/s i pisanja od 520 MB/s. Ima i duži vek trajanja u odnosu na 2D NAND uređaje te MTBF (mean time between failures, prosečno vreme između kvarova) od 2.000.000 sati u poređenju s 1.500.000 sati kod prethodnog modela.

Mnogo osobina koje poboljšavaju performanse i integritet podataka

SU800 M.2 2280 dolazi s DRAM baferom zbog bržeg rada na zahtev, a to upotpunjuje način rada SLC pred-memorisanja (single-level cell performance, performanse ćelija s jednim nivoom memorisanja). Da bi se unapredio integritet podataka, implementirani su LDPC (low density parity check) korekcija grešaka, RAID modul i oblikovanje podataka, pri čemu ove poslednje pomažu da se izjednači opterećenje u ciklusima čitanja/pisanja radi produžetka veka trajanja SSD-a.

Izuzetna energetska efikasnost uz uštedu baterija

Kao sve M.2 kartice, i SU800 za funkcioniranje troši vrlo malo energije. To pomaže da se produži trajanje rada na bateriji kod prenosivih računara i smanjuje ukupne energetske zahteve sistema korisnicima stonih računara. Ovaj uređaj koristi DEVSLP tehnologiju (Device Sleep, uređaj na čekanju) da bi, kad nije u upotrebi, prešao u način potrošnje izuzetno malo energije radi dodatnog smanjenja potrošnje.

Primetno poboljšanje
Korisnici koji prelaze s 3,5-inčnih i 2,5-inčnih mehaničkih uređaja primetiće kod SU800 M.2 2280 zadivljujuće povećanje performansi u kombinaciji sa znatnim smanjenjem veličine, buke, zagrevanja i potrošnje energije ovog uređaja. Čak i korisnicima SATA 6Gb/s SSD-a ovo će biti mnogo jednostavnije, elegantnije i pouzdanije SSD rešenje koje zaista vredi uzeti u obzir. Kao svi drugi SSD-ovi tvrtke ADATA, Ultimate SU800 M.2 2280 uključuje licence za aplikacije SSD Toolbox za upravljanje uređajem i Migration Utility za migraciju podataka.