Samo sveobuhvatnim pristupom IT bezbednosti, na osnovu koga u svakom trenutku možete da procenite opasnosti koje prete vašem informacionom sistemu i optimizujete njegovu odbranu, možete uspešno da odgovorite na hakerske napade kojima smo konstantno izloženi u današnje vreme, istakla je kompanija Asseco SEE, regionalni lider i deo jedne od najvećih IT kompanija u Evropi, na IT konferenciji Cisco dan 2016.

 

Kompanija Asseco SEE navela je da su prevaziđeni tradicionalni metodi odbrane od hakerskih napada koji se fokusiraju isključivo na otkrivanje i blokiranje napada i da kompanije moraju da primene najnovije adaptivne modele zaštite napredne generacije da bi se odbranile.

 

„Da bi se zaštitile od sve sofisticiranijih napada, kompanije moraju da pređu na metode odbrane koja integriše i prevenciju i otkrivanje i reakciju na napade, odnosno metode koje uključuju sve tri faze odbrane: pre napada, tokom napada i posle napada,“ rekao je Saša Milić, iz Asseco SEE  predstavljajući naprednu zaštitu informacionih sistema. „Pravilnim projektovanjem i implementacijom bezbednosnih rešenja i primenomnaprednih sistema odbrane nove generacije bićete u stanju da procenite sve opasnosti koje prete vašem informacionom sistemu i optimizujete njegovu odbranu“, dodao je on.

 

Za uspešnu odbranu od hakerskih napada potrebno je blokirati korišćenje svih poznatih zaraženih fajlova, u toku napada treba analizirati odakle su koji podaci su napadnuti, identifikovati tačku preko koje se napad desio, ograničiti dalje širenje zaraze i eliminisati mogućnost ponovne zaraze kroz modifikaciju bezbednosnih pravila, navela je kompanija Asseco SEE.

 

U okviru Konferencije Cisco dan 2016. predstavljena su najnovija tehnološka dostignuća i najnoviji trendovi za unapređenje poslovanja u IT sektoru. Konferencija okuplja tehnološke eksperte, poslovne ljude i inženjere iz oblasti informacionih tehnologija iz najuspešnijih domaćih i stranih kompanija.