Dell u Beogradu

Kompanija Dell Technologies organizovala je Dell EMC Forum u Beogradu, sa ciljem predstavljanja detalja o nedavno izvršenoj akviziciji, kao i o strukturi i planovima novonastale kompanije. Ovom akvizicijom stvoren je tržišni lider sa ukupnim prihodom od 74 milijardi USD, koji će pod novim imenom Dell Technologies u 180 zemalja sveta raditi na rešenjima iz oblasti hibridnog clouda, softverski definisanih data centara, konvergentne infrastrukture, platforme kao usluge, analitike podataka, mobilnosti i cyber-sigurnosti.

„Ideja nove kompanije je da u poslu ne postoji ništa nedostižno i upravo taj stav želimo da prenesemo na svoje korisnike i partnere, čiji nam je uspeh veoma značajan. Sada je i pravo vreme da nova kompanija u potpunosti iskoristi svoju široku ekspertizu, kako bi razvila i pružila svojim korisnicima tehnološka rešenja koja će pokrenuti talas inovacija, transformacija i napretka“, izjavio je Mladen Jevtić, generalni menadžer kompanije Dell EMC za Srbiju.

Tema konferencije je bila digitalna budućnost, oličena u konceptu Internet stvari (Internet of Things, skraćeno IоТ). Umreženi životni prostor sa objektima kojima je omogućeno da razmenjuju podatke sa proizvođačem, operaterom ili drugim povezanim uređajima, radikalno će promeniti poslovanje u svim industrijskim granama. Da bi došlo do digitalne transformacije, neophodne su izmene u tri ključne oblasti: IT sektoru, radnoj snazi i sistemima za zaštitu podataka, ustvrdili su govornici na konferenciji.

Govoreći o transformaciji IT sektora, Damir Culig (Enterprise Business Manager, Dell EMC Adriatic region) je istakao da digitalizacijom poslovanja, kao i upravlajnjem, skladištenjem, zaštitom i analizom podataka, preduzeća postaju konkurentna, a informacija postaje njihovo najveće blago. Na tom putu pomoći će im upravo kompanija Dell Technologies, prebacujući ih na model hibridnog clouda, odnosno modernizacijom infrastrukture data centara, automatizacijom IT procesa i promenama u organizacionom i operativnom modelu.

Vladimir Vismek (CEE Client Solutions Marketing Manager, Dell EMC Dell Central & Eastern Europe) istakao je koliko je značajno prilagođavanje radne snage budućnosti poslovanja, zbog čega će novonastala kompanija intuitivnim aplikacijama i uvidom u podatke pomoći korisnicima pri modernizaciji korisničkog iskustva, osnaživanju novih načina rada i inovaciji pristupa donošenju odluka. Koristeći rešenja kompanije Dell Technoligies, kao što su cloud klijent ili virtualizacija desktopa, korisnici će dobiti mobilniju i povezaniju radnu snagu, neophodnu za veću produktivnost.

O načinima na koji kompanija Dell Technologies korisnicma pruža usluge na polju zaštite podataka govorio je Primoz Golob (Territory Advisory Systems Engineer Data Protection Solutions, Dell EMC). On je tom prilikom naglasio da se u svetu svakodnevno dogodi milion cyber napada, te da je stoga zaštita neophodna.

 

  1. septembra završena je akvizicija EMC Corporation, čime je stvorena jedinstvena porodica firmi koja pruža usluge za 98 odsto kompanija na listi Fortune 500 i sastoji se od nekoliko tržišnih segmenata. Dva najveća i najpoznatija su Dell client solutions i Dell EMC rešenja za infrastrukturu, a Dell EMC Services podržava oba. Uz navedeno, Dell Technologies obuhvata i kompanije Boomi, Pivotal, RSA, SecureWorks, Virtustream i VMware.