Kompanija Intel predstavila je širok spektar novih Intel® 3D NAND SSD memorija kako bi izašla u susret potrebama koje postavljaju potrošači, poslovni korisnici, razvoj Interneta stvari (IoT) i primena data centara.

“Nove SSD memorije odraz su Intelove tridesetogodišnje posvećenosti u oblasti memorijskih tehnologija, kao i našeg dugoročnog plana da transformišemo  ekonomičnost skladišta sa pouzdanom, revolucionarnom 3D NAND tehnologijom”, izjavio je Bill Leszinske potpredsednik kompanije Intel i direktor za strateško planiranje, marketing i poslovni razvoj.

“Kompanija Intel je u jedinstvenoj poziciji da se istovremeno izlazi u susret potrebama različitih segmenata tržišta od potrošača do poslovnih korisnika, Interneta stvari i data centara. Širok spektar novih 3D NAND SDD memorija širi domet PCIe rešenja i nudi ekonomičnu zamenu za tradicionalne hard diskove. Na ovaj način korisnicima se omogućava da unaprede iskustvo, poboljšaju performanse aplikacija i servisa i da smanje IT troškove.”

Klijenti

  • Intel® SSD 600p serija namenjena je potrošačima za upotrebu u notebook i desktop računarima. SSD 600p serija donosi PCIe* karakteristike po redovnim cenama, dok isporučuje izuzetne performanse koje prevazilaze sposobnosti tradicionalnih hard diskova. SSD 600p serija koristi PCIe Gen3x4, NVMe interfejs da obezbedi 17 puta bolje performanse od hard diskova i do 3 puta bolje performanse od SATA SSD memorija.

 

  • Intel® SSD Pro 6000p serija namenjena je poslovnim korisnicima za upotrebu u poslovnim notebook i desktop računarima. Štedljive performanse, usklađene sa trenutnim i budućim generacijama uređaja koji su zasnovani na Intel® Core™ vPro™ procesorima, omogućavaju bezbednosne i upravljačke funkcije za IT administratore i korporativne korisnike. Pro 6000p serija koristi PCIe* i napravljena je po najvišim standardima, kako bi smanjila ukupne troškove korišćenja.

 

Data Centri

 

  • Intel® SSD DC P3520 serija izgrađena je na Intelovom portfoliju PCIe SSD memorija data centara i optimizovana je za ekonomične performanse. SSD DC P3520 serija prilagođena je aplikacijama u cloud računarskom okruženju, kao što su virtualizacija rešenja za skladištenje i web hosting. Intel PCIe SSD memorije sa 3D NAND tehnologijom su pristupačne opcije za primena više NVMe skladišnih nizova koji treba da obrade velike skupove podataka.
  • Intel® SSD DC S3520 serija usklađuje troškove i performanse baza podataka i smanjuje usporenost koja postoji u na tradicionalnim hard diskovima u bazama podataka. SSD DC S3520 serija idealno je rešenje za prelazak sa HDD na SATA SSD memorije.

Internet stvari (IoT)

  • Intel® SSD E 6000p serija može se koristi uz postojeće i buduće generacije Intel® Core™ vPro™ procesora kako bi obezbedila sigurnost i upravljačke funkcije za IoT aplikacije, kako što su mesto prodaje i digitalni potpis. SSD E 6000p serija koristi PCIe i dolazi u M.2 obliku, što omogućava dodatnu fleksibilnost.
  • Intel® SSD E 5420s serija omogućava dodatnu zaštitu podataka, obezbeđujući pouzdano čitanje ili pisanje podataka čak i kada nestane struja. SSD E 5420s serije koriste SATA za poboljšanje performansi u odnosu na tradicionalne hard diskove u IoT aplikacijama.

Nove SSD memorije su prve u nizu od mnogih koje koriste Intelovu 3D NAND tehnologiju.