Lenovo , Qualcomm i Project Limitless

Kompanija Lenovo je na godišnjem događanju Tech life predstavila seriju novih laptopova, uređaja proširene stvarnosti i mobilnih uređaja, kao i uređaja za pametni dom dizajniranih kako bi omogućili „pametniju tehnologiju za sve”. Reč pametno koristila se kao sinonim za inovaciju, pomeranje i postavljanje novih granica, a u međuvremenu je postala druga reč za povezivanje. Kao rezultat toga, kompanija Lenovo je usmerena na dugotrajnu viziju i predanost razvijanju tehnologija koje nisu samo pametnije, već i svima dostupne, pristupačne i korisne. Kao svetski tehnološki lider, kompanija Lenovo veruje da ima dužnost da razvija revolucionarne tehnologije koje će stvoriti inkluzivnije, pouzdano i održivo digitalno društvo za sve i svuda.

 

S pametnijim Yoga™ računarima Lenovo ulaže sve u veštačku inteligenciju

Premium Yoga računari kompanije Lenovo poznati su po računarskoj snazi, vrhunskoj izradi i sveobuhvatnoj zabavi. Kada se neprikosnoveni svetski lider na području personalnih računara sarađuje sa vodećim svetskim inovatorima kako bi što većem broju korisnika brže isporučili pametniju tehnologiju, rezultat je inovacija vredna pažnje.

 

Komanija Lenovo je predstavila šta je moguće ostvariti saradnjom u industriji vodećih laptopova, osmišljenih u saradnji s kompanijom Intel® kao deo inovativnog programa pod nazivom „Projekt Athena2 ” kako bi bili među najtanjim, najlakšim i najintuitivnijim uređajima, potpomognuti veštačkom inteligencijom s najnovijim Intel Core™ procesorima i Windows 10 operativnim sistemom. Ekskluzivne pametne funkcije uvedene na novim 14-inčnim C940 i Yoga S740, prilagođavaju se korisničkim potrebama vezanim za performanse. Na primer, funkcija Super Resolution kojom se video u Windows Media Playeru nadograđuje do FHD 1080p i Q-Control funkcija (dobila ime zbog kombinacije tastera korišćenih pri prebacivanju moda rada) koja ima potencijal da dinamično poveća trajanje baterije kada je uključen inteligentni mod hlađenja podržan veštačkom inteligencijom (AI-enhanced Intelligent Cooling mode) kako bi se nadgledali termalni atributi uređaja i bolje kontrolisao ventilator. Tu je i Modern Standby funkcija koja Yoga laptopovima omogućava da obavljaju pozadinske zadatke poput primanja i-mejl poruka kada je uređaj u stanju mirovanja, ali i mogućnost da se odmah probudi poput pametnog telefona.

Na odabranim tržištima, na novim Yoga laptopovima takođe su dostupne pametnije funkcije Amazon Alexa glasovne usluge. Fokusirani na poboljšanje načina na koji dobijamo povratne informacije, kompanija Lenovo predstavlja tri nova Alexa ažuriranja dostupna na odabranim personalnim računarima za krajnje korisnike, a uključuju:

 

Podršku za zaključavanje ekrana (Lock Screen Support): Obratite se Alexi kada je poklopac laptopa otvoren, ekran zaključan ili je računar u stanju pripravnosti, a ona će se odmah odazvati putem pop-up poruka prikazanih na dnu ekrana.

 

 

Ažurirani vizuali Smart home: Odabrani Yoga uređaji  od sada pružaju poznato vizuelno iskustvo na koje su korisnici navikli prilikom korišćenja pametnih uređaja za dom uz pomoć Alexa mobilne aplikacije.

 

Podršku za višejezičnost (Multi-Language Support): Razgovarajte s Alexom na više jezika, ne menjajući postavke – trenutno omogućeno za engleski i nemački jezik.

 

 

 

14-inčni Lenovo Yoga C940 je novi 2 u 1 konvertibilni laptop koji redefiniše značenje pametnijih performansi i dizajna s potpuno metalnim kućištem i pametnim funkcijama, poput TrueBlock Privacy Shutter, Windows Hello biometričkom autentifikacijom i ugrađenom olovkom koja se puni u kućištu i ima Windows Ink funkciju. Omogućite ekskluzivnu Lenovo Q-Control funkciju pritiskom na Function-Q kako biste prešli u mod inteligentnog hlađenja (Intelligent Cooling mode) i automatski prilagodite performanse i optimizujte vek trajanja baterije. Baterija traje do 17,5 sati s FHD i do 10,5 sati s UHD ekranom.

 

S otvorenim poklopcem uređaja, Alexa odmah odgovara iz bilo kog dela prostorije, prikazujući pop-up poruke i u trenutku kada je ekran zaključan. Deseta generacija Intel Core i7 procesora dinamično nadograđuje video sadržaj u Windows Media Player programu na Super resolution čime je omogućena čišća slika na opcionom 4K HDR ekranu. Ovaj uređaj podržava brzi Wi-Fi 6  i dolazi s Dolby Vision® ekranom i ugrađenim Dolby Atmos® zvučnim sistemom za sveobuhvatni zvuk u bilo kom modu rada.

S nizom inteligentnih funkcija zahvaljujući Lenovo Smart Assist funkciji, projektu Athena i glasovnoj usluzi Alexa, 14-inčni Lenovo Yoga S740 osmišljen je kako bi pomagao korisnicima da uštede vreme. Elegantan uređaj s potpuno aluminijskim kućištem i tastaturom u odgovarajućoj boji, 14-inčni Yoga S740 pokreće Intel Core procesor desete generacije i dolazi s hands-free IR kamerom za prijavu i sa senzorom za očitavanje dubine objekta u kadru (time-of-flight). Lagan za nošenje s težinom od 1,4 kilograma, ultra tanak s debljinom od 18,1 mm, 14-inčni model Yoga S740 s opcionalnim 4K VESA400® HDR ekranom i Dolby Vision omogućuje neverovatan zvuk s Dolby Atmos zvučnim sistemom, opcionalnim NVIDIA® GeForce® grafičkim karticama i unapređenim Eye Care modom rada, koji pomaže da smanjite naprezanje očiju. Odličan za celu porodicu, uskoro će i predstaviti novu bezbednosnu postavku namenjenu deci koja će ih podsećati na ograničavanje vremena gledanja ekrana.

Dodatne pametne funkcije uključuju IR kameru koja može da prepozna odsutnost osobe nakon nekoliko sekundi i omogući trenutnu odjavu. Ukoliko se reprodukuje video, a korisnik napusti uređaj na nekoliko minuta, personalni uređaj je dovoljno intuitivan da zaustavi video zapis i automatski ga nastavi po povratku korisnika. Tokom video poziva, pozadina se može zamagliti tako da se kućni ljubimac ili malo dete ne pojave iznenada na onlajn sastanku.

 

Uključite Q-Control i omogućite mod inteligentnog hlađenja računara (Intelligent Cooling Mode) – osmišljen uz pomoć mašinksog učenja kako bi se automatski prilagođavale performanse i optimizovalo trajanje baterije. Uz to, 14-inčni Yoga S740 ima čak do 14 sati trajanja baterije s RapidCharge tehnologijom (na opcionalnom FHD ekranu). Povećajte video rezoluciju sve do FHD 1080 rezolucije u programu Windows Media Player i razgovarajte s glasovnom uslugom Alexa iz gotovo svakog dela prostorije, čak i kada je ekran zaključan.

Novi Lenovo Yoga C940 (15-inčni model) vrhunski je 2-u-1 konvertibilni uređaj s karakterističnim detaljima kao što su ugrađena olovka u kućište s mogućnošću punjenja, TrueBlock Privacy Shutter i Windows Hello biometrijska provera otiska prsta za još veću bezbednost. Takođe su dostupni i visoke performanse, brza Wi-Fi 6 mogućnost povezivanja, najnovije mogućnosti glasovne usluge Alexa i mogućnosti bržeg uređivanja fotografija i video materijala uz procesore devete generacije Intel Core, kao i opcionalni 4K VESA400 HDR ekran pojačan na 500 nita svetline u ultra tankom okviru.

U kombinaciji s inovativnim rotirajućim Sound Bar i Dolby Atmos sistemom zvučnika za sveobuhvatni zvuk, bilo u tablet ili laptop modu rada, ekranom kojeg omogućuje Dolby Vision i tastaturom s pozadinskim osvetljenjem, Yoga C940 pruža neverovatan doživljaj i do 12 sati neprekidne zabave (u FHD opciji).

Lenovo Yoga S740 (15-inčni model) dolazi opremljen s do Intel Core i9 mobilnim procesorom devete generacije i još snažnijom NVIDIA GeForce GTX1650 grafičkom karticom, čineći ovaj potpuno metalni, ultra tanki multi-tasking laptop snažnim uređajem. U kombinaciji s upečatljivim detaljim kao što je TrueBlock Privacy Shutter, ovaj elegantni laptop ima dugotrajniju bateriju dizajniranu da unapredi vaš učinak gde god se nalazite.

Potpuno metalni Lenovo Yoga C740 laptop dostupan je s 14-inčnim ili 15-inčnim ekranom u dve elegantne nijanse, Mica ili Iron Grey. Zahvaljujući mekim zaobljenim ivicama ovog konvertibilnog uređaja jednostavno prelazite sa laptop na tablet mod rada i natrag. Sa detaljima kao što je tastatura u podudarnoj boji, ovaj 2-u-1 uređaj pruža pametne funkcije koje odgovaraju potrebama korisnika, uključujući njegov pametni TrueBlock Privacy Shutter i bezbedniju prijavu putem otiska prsta. Podignite poklopac 14-inčnog Yoga C740 laptopa kako biste razgovarali s glasovnom uslugom Alexa iz gotovo svakog dijela prostorije i postigli trenutne rezultate – čak i kada je ekran zaključan.

Za svakodnevnu praktičnost kod oba modela štedite vreme prilikom punjenja baterije pomoću funkcije brzog punjenja (RapidCharge). Tu je i autonomija baterije do 13 sati u 14-inčnom modelu, i do 15 sati u 15-inčnom modelu. Snaga Intel Core i7 mobilnog procesora desete generacije i Dolby Atmos zvučnog sistema pružaju prenosnu produktivnost i bioskopsku zabavu danju ili noću.

Kako se ne biste bili vezani za jedno mest o, 13-inčni Lenovo Yoga C640 spaja performanse Intel Core i7 procesora desete generacije s kompaktnom prenosivošću elegantnog 2-u-1 uređaja. Bilo da koristite napajanje ili mobilni mod rada, okretanjem fleksibilnih rotirajućih šarki koje se okreću za 360 stepeni jednostavno menjajte modove rada iz radnog u onaj prilagođen za zabavu. Ovaj novi prilagodljivi uređaj s opcionalnim integrisanim, ultra brzim 4G LTE modom povezivanja (opcija Wi-Fi dostupna je samo s opcionalnim Wi-Fi 6 povezivanjem) znači da korisnici neće morati da se oslanjanjaju na hotspotove i nezaštićeni javni Wi-Fi kada su u pokretu.

Razgovarajte s Cortanom, personalnim digitalnim asistentom, kako biste dobili trenutnu pomoć. Windows 10 Home operativni sistem dostupan je na LTE i Wi-Fi modelima samo s opcionalnom Lenovo digitalnim olovkom.a

Transformišite vaš pametni dom uz Lenovo i Google asistent™

 

Kompanija Lenovo je još jednom pomerila granice Android™ tableta i inovacija za pametni dom sa dva nova pametna tableta s Google asistentom: Lenovo Yoga Smart Tab i Lenovo Smart Tab M8. Kao tableti za zabavu i medije, Yoga Smart Tab i Lenovo Smart Tab M8 predstavljaju sveobuhvatni, hands-free kontrolni centar za pametni dom pomoću ambijentalnog moda rada Google asistenta – čineći ih praktičnim uređajima koji štede vreme i koji su neophodni za današnji moderni pametni dom.

Lenovo Mirage™ AR

 

Nakon uspešnog predstavljanja Star Wars™: Jedi Challenges, Lenovo i Marvel privući će fanove u jednu od najomiljenijih svetskih franšiza super heroja sa novom igrom MARVEL Dimension of Heroes, dostupnom samo na Lenovo Mirage AR. Ovo novo iskustvo proširene stvarnosti osigurano je pomoću pametnog telefona i omogućuje igračima da koriste šest legendarnih Marvelovih super heroja u originalnoj priči u kojoj se bore protiv zloglasnih negativaca, sve to iz sopstvenog dnevnog boravka. Pročitajte saopštenje za više detalja o Lenovo Mirage AR s igrom MARVEL Dimension of Heroes.

 

ThinkBook predstavlja uređaj za mala i srednja preduzeća

Kompanije bilo koje veličine mogu biti zagovornici inteligentne transformacije, ali niko više od manjih, svestranih kompanija čiju suštinu čine visoko motivisani i tehnički obrazovani zaposleni. Nedavno predstavljena ThinkBook serija je linija je laptopova namijenjena malim i srednjim preduzećima (SMB) i korisnicima koji brinu o privatnosti, kao i o budžetu.

Iskusite više piksela s novim monitorima

Kad tehnologija postane pametnija, uklapa se u svakodnevni život i unosi ravnotežu u kućne kancelarije, prostore za igru i zabavu. Dva nova Lenovo monitora namenjena krajnjim korisnicima, s integrisanim multimedijskim zvukom putem dva zvučnika jačine 3W, nemaju sebi ravnog. Oba su sertifikovana za smanjenje umora očiju prema TÜV® Rhineland Eye Comfort standardima i dizajnirana tako da pružaju besprekornu funkcionalnost spojenim uređajima i vrhunsko bioskopsko iskustvo, uz dodatak neuobičajenog stila. Za PC igrače s AMD grafičkim karticama, pomoću Radeon FreeSync™ tehnologije uklonite trzanje i lomljenje slike.

Izuzetno tanak Lenovo Q27q monitor novi je vrhunski 27-inčni QHD kristalno jasan IPS ekran, jednostavan za korištćenje i sa tri strane koje gotovo nemaju ivicu. Izuzetno tanak za svoju veličinu, debljine 6,9 mm, predstavlja savremen pristup zabavi. Pametan dizajn baze i pametne ergonomske karakteristike pružaju poseban stilski doživljaj u gotovo svakoj prostoriji. Idealan je za one koji provode puno vremena za svojim monitorima i kojima treba ažurirani plug-and-play monitor koji lepo izgleda i koji se jednostavno povezuje, a istovremeno pruža čistu sliku bez fizičkog naprezanja.

Elegantni Lenovo Q24i monitor novi je 24-inčni FHD ekran gotovo bez ivica, neverovatne jasnoće 1920×1080 piksela, neverovatno prijatan za gledanje s pametnim funkcijama zaštite očiju i novim elegantnijim dizajnom – savršen za dugo gledanje serija, igranje vrhunskih igara ili za istovremeno rešavanje više projekata. Samo sa 6,9 mm debljine, zaista je ultra tanak.

Monitor koji će unaprediti vaše poslovanje

Zbog mnogo provedenih sati ispred ekrana, udobnost korisnika izuzetno je važna. Radite s lakoćom ceo dan na Lenovo ThinkVision™ S28u-10 monitoru sertifikovanom TÜV Rheinland Eye Comfort tehnologijom bez treperenja i smanjenim reflektovanjem. Napor za oči je umanjen zahvaljujući prirodnom rešenju koje smanjuje emisiju plave svetlosti, a ne utiče na kvalitet boja, osvetljenje ili učinkovitost napajanja.

ThinkVision S28u-10 monitor pruža profesionalni ekran primamljivog izgleda i poboljšanu povezanost uz prijatno korisničko iskustvo. Boje su žive i svetle, s više od 99 posto sRGB i 90 posto DCI-P3 raspona boja za besprekornu preciznost. Monitor ima HDMI 2.0 i DisplayPort 1.2 priključke koji pružaju poboljšanu povezanost potrebnu modernim kompanijama, a VESA nosač veličine 100 x 100 mm čini ThinkVision S28u-10 monitor dostupnim za korišćenje u različite svrhe.

Pametnija usluga sa samog izvora

Uređaji su deo savremenog života i ljudima je potrebna pametna i bezbrižna tehnička podrška. Vrhunska Lenovo korisnička podrška proširuje se na 25 novih tržišta pomoću Lenovo Premium Care paketa usluga. Korisnici mogu pozvati ili poslati i-mejl tehničarima koji razumeju Windows operativni sistem i stres koji može nastati kada dođe do problema s Wi-Fi i štampačem.

 

Usluga je već dostupna u regiji Azija – Pacifik, Severnoj Americi, Velikoj Britaniji, Italiji, Francuskoj i drugim tržištima. Do kraja 2019. Lenovo će proširiti svoju sveobuhvatnu uslugu podrške i rešavanja problema na ukupno 36 različitih tržišta. Ostala evropska tržišta uključuju Nemačku, Austriju, Švajcarsku, Španiju, Portugal, Švedsku, Norvešku, Dansku, Izrael, Češku i Slovačku.