Netflix

Kompanija LG Electronics objavila je finansijske rezultate za prvo tromesečje 2017. godine, prema kojima su zabeleženi prihodi u iznosu od 14,66 biliona južnokorejskih vona (12,70 milijardi američkih dolara), što predstavlja porast od 9,7 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

LG je maltene udvostručio operativne prihode, koji sada iznose 921,5 milijardi južnokorejskih vona (798,3 miliona američkih dolara), zahvaljujući činjenici da je kompanija Home Appliance & Air Solutions ostvarila najviše operativne prihode u poređenju sa prethodnih osam godina.

 

Kada je reč o poslovnim jedinicama kompanije LG Electronics, rezultati izgledaju ovako:

 

  • Kompanija LG Home Appliance & Air Solutions je tokom prvog kvartala zabeležila porast od 10 odsto u prodaji u odnosu na isti period prošle godine i čak 15 odsto u poređenju sa prethodnim tromesečjem. Prihodi u iznosu od 4,64 biliona južnokorejskih vona (4,02 milijarde američkih dolara) reflektuju snažan učinak na tržištima Azije i Latinske Amerike, gde je prodaja porasla za 33 odsto u odnosu na isti period prošle godine, zahvaljujući dobroj prodaji TWINWash mašina za pranje veša, klima uređaja i pojedinih frižidera, ali i novog premijum uređaja za održavanje odeće, po imenu LG Styler, kao i prečišćivača vazduha.

 

  • Kompanija LG Home Entertainment je u prvom kvartalu tekuće godine zabeležila najvišu operativnu maržu od 8,8 odsto na prodaju u iznosu od 4,33 biliona južnokorejskih vona (3,75 milijardi američkih dolara), uglavnom zahvaljujući uvećanoj prodaji premijum proizvoda, poboljšanoj strukturi troškova i fleksibilnijoj strategiji za suočavanje sa porastom cena panela. Kompanija očekuje da će u narednom tromesečju trend potražnje za televizorima ostati pozitivan, s obzirom na prilike na tržištima Severne i Latinske Amerike i Azije, gde raste popularnost premijum LG OLED i Ultra HD televizora, te nakon predstavljanja modela LG SIGNATURE OLED W.

 

  • Kompanija LG Mobile Communications zabeležila je prihode od 3,01 biliona južnokorejskih vona (2,61 milijarde američkih dolara), što predstavlja porast od četiri odsto u odnosu na prethodni kvartal i dva odsto u poređenju sa prvim tromesečjem prošle godine. Porast je usledio nakon lansiranja smart telefona G6 i novih modela srednje klase. Kompanija je prijavila ispostavu 14,8 miliona uređaja, što je za 10 odsto više u odnosu na isti period prošle godine.

 

  • Kompanija LG Vehicle Components zabeležila je izuzetnu prodaju u iznosu od 876,4 milijardi južnokorejskih vona (759,2 miliona američkih dolara), što predstavlja porast od čak 48 odsto u poređenju sa prvim kvartalom 2016. godine. Ovome je najviše doprinela uspešna saradnja sa kompanijom General Motors na izradi popularnog električnog vozila Bolt. Očekuje se da će nastavak ulaganja u istraživanja i razvoj uticati na profitabilnost tokom ove godine.