Ako imate običaj da idete u velike kupovine i još natrpavate namirnice u žurbi, verovatno vam se desilo da nakon toga kod kuće otvorite frižider i potrošite silno vreme u razmišljanju kako da sve kupljeno rasporedite. I dok vi tako stojite ili čučite ispred otvorenih vrata frižidera, razmišljajući kako biste sigurno žirafu lakše u frižider spakovali, evo nekoliko saveta kako da rasporedite namirnice koje ste kupili. Naravno da je za preglednost i lakšu dostupnost namirnica potrebna i bolja organizovanost unutar frižidera.

Većina nas samo ugura namirnice u frižidere nakon kupovine bez mnogo razmišljanja gde šta treba da ide. Zato su noviji modeli LG frižidera jednostavno organizovani, tako da uvek znate koje su komore/police namenjene za određeni tip namirnica, a dovoljno su prostrane da neće ispasti kao da ste hranu samo nagomilali i natrpali. Polica na dnu frižidera je najhladnija, sa temperaturom od oko 2 stepena, tako da je idealno mesto za držanje ribe, mesa i suhomesnatih proizvoda. Ove namirnice obavezno treba pokriti folijom, kako ne bi došlo do kontakta sa drugom hranom i prenosa bakterija i mirisa. Na sredini frižidera najbolje je držati mlečne proizvode, poput jogurta, sireva i namaza.

Ovde temperatura iznosi oko 5 stepeni, što je idealno, jer se na višoj temperaturi mlečni proizvodi kvare brže, a na nižim može doći do promene ukusa, pa da svaki sir bude kao gorgonzola. Najvišu policu sačuvajte za hranu koju nameravate ubrzo da konzumirate, ostatke od ručka ili večere i kuvana jela. Dobro zatvorite posudu u kojoj ih čuvate, kako bakterije sa sirovih namirnica ne bi dospele do njih. Voće i povrće treba čuvati odvojeno, zboge čega LG frižideri imaju posebne fioke za voće i povrće tako da svaka održava specifičnu „mikroklimu“ uz plastične pregrade koje duže čuvaju hladan vazduh. Time se obezbeđuje adekvatan nivo vlage zbog čega mogu duže zadravaju svežinu.

Vrata frižidera su najtoplije mesto, pa se zato tu čuvaju jaja, puter, sosevi, marmelade i drugi slatki namazi, prelivi za salate, zimnice i paštete. Ako je hrana spakovana u metalnu ambalažu, kao pašteta, njene ostatke nikada ne vraćajte u to pakovanje, već ih prebacite u plastičnu ili staklenu posudu zbog moguće reakcije sa metalom. Da bi rešili problem promene temperature prilikom otvaranja vrata, frižideri kompanije LG imaju DoorCooling + ™ tehnologiju koja značajno umanjuje temperaturnu razliku kroz strujanje hladnog vazduha od vrha uređaja do svih delova frižidera, uključujući i prednje pregrade na vratima. Dobar raspored namirnica između ostalog omogućava da hrana ostane duže sveža, a uz NatureFRESH tehnologiju, taj period se još produžava zahvaljujući ravnomernom strujanju hladnog vazduha kroz sve pregrade.

Ako se pridržavate pravila dobre organizacije, ostaje još samo da se pozabavimo prostoro. To kod frižidera kompanije LG nije problem, jer im kapacitet od čak 384 litara omogućava bolju preglednost namirnica i veći izbor za pripremu jela koje možete spremiti bez brige da će se hrana pokvariti. Kakvi god da su vaši afiniteti i navike u ishrani, u LG NatureFRESH frižidere staju svačiji ukusi i želje, i ostaju duže sveži.