LG solarne ćelije

Kompanija LG Electronics (LG) najavila je višemilionsku investiciju kojom planira da značajno proširi proizvodnju solarnih panela u Južnoj Koreji. LG je sklopio memorandum o razumevanju sa korejskim gradom Gumi koji podrazumeva investiciju od 435 miliona dolara (537,2 milijarde južnokorejskih vona) kako bi proširio svoja postrojenja za proizvodnju solarnih panela u ovom gradu. Dodavanjem još šest proizvodnih linija na trenutnih osam, povećaće se kapacitet proizvodnje sa 1GW na 1,8GW do 2018. godine, dok je plan da se proizvodnja 3GW, što je jednako električnoj snazi koju potrošeni milion domaćinstava, dostigne do 2020. godine.

lg

,,Uz pomoć ove investicije, kompanija LG biće u mogućnosti da razvija svoja postrojenja i brže napreduje u proizvodnji solarne energije. LG je već dve decenije vrlo aktivan u industriji solarne energije, a verujemo da su korisnici spremniji više nego ikad da sve ozbiljnije razmatraju upotrebu solarne energije,“ izjavio je Lee Sang-bong, predsednik kompanije LG i šef Energy Buisiness centra i Business to business odeljenja.

 

LG je pokrenuo proizvodnju solarnih panela 1995. godine, a Energy Business centar je osnovao u novembru 2014. godine radi nadgledanja sistema skladištenja solarne energije. U avgustu 2015. godine, kompanija LG predstavila je svoje napredno NeON™ 2 rešenje za solarnu energiju sa inovativnom Cello tehnologijom koja se sastoji od 12 tankih žica, što predstavlja idealno rešenje za vlasnike kuća koji žele da maksimalno iskoriste potencijal proizvodnje solarne energije, ali imaju ograničeni prostor. NeON™ 2 je dobitnik Intersolar priznanja za prošle godine.