LG veš mašina na paruLG veš mašina na paru

Početak juna važi za najlepši period godine, ali sve je više ljudi koji imaju različite tegobe baš sada, jer sa sunčanim danima i porastom temperature dolazi i sezona alergija. Ovaj zdravstveni problem koji postoji od pamtiveka se može manifestovati u različitim oblicima, a glavni krivci za to su alergeni, nevidljive čestice koje zavaravaju naš imuni sistem. Najčešći alergeni su poleni drveća, trava i korova, naročito ambrozije, a kako su veoma sitni, često nevidljivi golim oko, najveći izazov je u pronalaženju efikasne prevencije.

 Veš mašinom protiv alergena

Alergije, posebno ako ne vodimo računa, mogu da dovedu do različitih posledica. Ono što počinje kao kijanje, svrab nosa i očiju, sekrecije, glavoblje, a onda i nešto težih simptoma, kao što je na primer otežano disanje, može dovesti do velikog uticaja na svakodnevni život, čime se znatno smanjuje njegov kvalitet.

Pored standardnih oblika prevencije poput izbegavanja otvorenog prostora, nošenje naočara, provetravanja i održavanje lične higijene, savetuje se i često menjanje odeće. Razlog je tome što se alergeni lako zadržavaju na tkanini i dugo se zadržavaju čak i ako se odeća redovno pere. Briga o odeći i pranje iste je neizostavan deo prevencije, jer je tkanina idealna za prenos alergena.

Upravo to je inspirisalo eksperte iz kompanije LG da na ovaj zdravstveni izazov ponude nesvakidašnje rešenje – veš mašine. Veš mašine iz ove kompanije su tako unapređene, da mogu da eliminišu ili bar znatno umanje prisustvo štetnih čestica, što će znatno olakšava borbu protiv alergija.

Dodatnu zaštitu za korisnika  zahvaljujući naprednoj TrueSteam tehnologiji i ciklusima pranja AllergyCar

Briga o našim kupcima, kao i briga o kvalitetu njihovog života koji mogu da unaprede upotrebom naših jedinstvenih uređaja, oduvek nam je na prvom mestu. Zdravlje je ono što je najvažnije svakome od nas, te i u tom smislu uvek težimo da ponudimo proizvode sa inovativnim rešenjima koji će olakšati kućne poslove, ali i doprineti stvarnoj pozitivnoj promeni u navikama, kvalitetu života korisnika i očuvanju zdravlja. Naše veš mašine, uz besprekorno čistu odeću tako nude i dodatnu zaštitu za sve članove domaćinstva svih uzrasta, zahvaljujući naprednoj TrueSteam tehnologiji i ciklusima pranja AllergyCare“, rekao je Andreja Stefanović, specijalista za sektor bele tehnike u kompaniji LG.

TrueSteam tehnologiji koristi  snagu vodene pare

Zahvaljujući upravo TrueSteam tehnologiji koristi se snaga vodene pare, koja u kombinaciji sa praškom za veš smekša tkaninu tako da dubinskim pranjem efikasno eliminiše 99.9% alergena ma kakvi da su, od grinja i polena, preko fine prašine i životinjske dlake. To u praksi funkcioniše tako što LG TrueSteam naizmenično kombinuje paru i vodu kako bi tkanina omekšala, što će omogućiti efikasnije dubinsko čišćenje uz otklanjanje čak i najsitnijih alergena.

5 godina garancije uz alergijsku zaštitu

Možda vas nove veš mašine ne mogu u potpunosti osloboditi alergija, bar ne za sada, ali vam mogu pomoći da vi i vaši najbliži konačno nosite odeću koju ste oduvek želeli i uživate u predstojećim prolećnim danima bez opasnosti od neželjenih posledica. Ako ste u potrazi za novom veš mašinom, a još se borite sa alergijama, razmislite o modelima LG veš mašina sa parom, kako biste dodatno umanjili šanse za neželjene reakcije i na pravi način uživali u svakom godišnjem dobu.

Uz to, bili biste dodatno bezbrižni jer za određene izabrane mašine za pranje veša sa ovom tehnologijom dobijate i petogodišnju garanciju.