Canon LV-HD420 Full HD projektor

U želji da pomogne profesionalcima da udahnu svojim sadržajima život u Canonovim bojama i s kristalnom jasnoćom, Canon Europe predstavio je dva nova multimedijalna projektora: LV-HD420 Full HD i LV-X420. Ti proizvodi su osmišljeni za ceo niz tržišta i primena, od fiksnih instalacija u visokoškolskim ustanovama, muzejima, galerijama i sličnim prostorima koje zahtevaju dobru osvetljenost i izvanredan kvalitet slike kakav novi projektori pružaju, do upotrebe u poslovnim ili obrazovnim okruženjima koja je više fokusirana na praktičnost ovog kompaktnog i prenosivog projektora.

Andreas Herrnböck, evropski direktor poslovnog razvoja za projektore i vizuelnu komunikaciju u Canonu Europe, kaže: „Uzbuđeni smo što možemo da ponudimo novu liniju projektora koja profesionalcima iz različitih branši omogućava da udahnu život svojim sadržajima uz projekciju visokog kvaliteta. Zahvaljujući najnovijoj ponudi sada možemo kupcima da ponudimo široku lepezu proizvoda sa različitim namenama i visokokvalitetnog prikaza.“

Multimedijalni projektori LV-HD420 i LV-X420

Održavajući ravnotežu kvaliteta slike i svestranosti, kompaktni projektori LV-HD420 i LV-X420 nude prirodnu Full HD (1920 x 1080) i XGA (1024 x 768) rezoluciju i osvetljenje od 4.200 lumena i odnos visokog kontrasta (8.000:1 za LV-HD420 i 10 000:1 za LV-X420) – sve u kompaktnom kućištu mase 3,4 kg. Oba modela nude sistem BrilliantColor i ceo niz prilagođavanja kvaliteta slike, mogućnost prikaza 3D sadržaja preko sistema DLP-Link, a  imaju ugrađeni snažni 10-vatni zvučnik. Radi lakše montaže i održavanja, sa oba modela se može upravljati preko mreže, nemaju filtere, a tu su i dva HDMI ulaza s podrškom za MHL.

Prednosti projektora LV-HD420

  • visoki kvalitet, kompaktne dimenzije
  • prezentacije u Full HD rezoluciji
  • jednostavno povezivanje
  • mali troškovi korišćenja i jednostavno održavanje
  • Canonova trogodišnja garancija na lampu *

Prednosti projektora LV-X420

  • visoki kvalitet, kompaktne dimenzije
  • savršen za prezentacije u XGA rezoluciji
  • jednostavno povezivanje
  • mali troškovi korišćenja i jednostavno održavanje
  • Canonova trogodišnja garancija na lampu *

Canon je ranije predstavio i prezenter  PR500-R koji kombinuje inovativan ergonomski dizajn sa premijum tehnologijama i nudi novi nivo kvaliteta i iskoristivosti u celom nizu okruženja u kojima se izvode prezentacije. „Dvostruko crveni“ laserski pokazivač krasi preciznost od 635 nm i izvanredno je vidljiv u dobro osvetljenim prostorijama ili na svetlim ekranima, dok je pomno dizajnirane tastere lako razlikovati dodirom što garantuje intuitivno rukovanje bez odvlačenja korisnikove pažnje tekom izlaganja. PR500-R ima uklonjivi privezak za brzo povezivanje s PC-jima i Macovima i prirodno podržava Microsoft PowerPoint, Mac Keynote i Adobe Reader. Među kontrolama su prelaz na sledeću stranu, prethodnu stranu, pokretanje i završavanje projekcije i prikaz praznog ekrana. Prezenter  se napaja pomoću dve AAA baterije, a domet mu je 20 m.