Većina štampača i višefunkcionalnih uređaja za mala preduzeća ispunjava svoj zadatak, ali uz ograničene mogućnosti i pouzdanost. Teško se postavljaju i ne ispunjavaju današnje potrebe preduzeća. Međutim, to će se uskoro promeniti.

Kompanija Xerox danas je predstavila štampač u boji Xerox Phaser® 6510 i višefunkcionalni štampač u boji (MFP) Xerox WorkCentre® 6515. Odmah omogućuju jednostavno postavljanje i donose alate za visoku produktivnost, kao što su dvostrano štampanje i, u slučaju MFP-a, skeniranje odjednom. MFP takođe ima korisnički interfejs na 5-inčnom ekranu na dodir koji se temelji na aplikaciji i koji omogućuje pretpregled rezultata skeniranja, mogućnosti uređivanja, intuitivnu navigaciju i mogućnost prilagođavanja radnih tokova. Mogućnost primanja čak 850 listova papira i novi uložak za štampu Super-Fine EA takođe omogućuju postizanje rezultata kakvi su inače dostupni u velikim preduzećima.

„U smislu štampanja, mala preduzeća su dosad većinom mogla da biraju proizvode sa smanjenim mogućnostima, što je ograničavalo vrste poslova koje mala preduzeća mogu sama da obavljaju“, rekla je Admir Joldić, Country Manager Xerox Adria. „Tržište je čekalo na cenovno pristupačne i snažne proizvode kao što su ovi.“

 

Na primer, mala kancelarija za poslovanje sa nekretninama sada može da štampa kvalitetne brošure i grafičke prikaze na licu mesta, u roku od nekoliko minuta, bez žrtvovanja kvaliteta boje i tačnosti. Osim toga, ta ista mala kancelarija može da digitalizuje predloge klijenata i ugovore, da ih šalje svojim posrednicima koji su na terenu i da stvara verzije koje mogu da se pretražuju radi lakšeg arhiviranja.

Novi štampač u boji Phaser 6510 i MFP u boji WorkCentre 6515 takođe omogućuju povezivanje sa bilo kog uređaja, čime zaposlenima omogućuju štampanje sa tableta ili mobilnog telefona kada rade u pokretu. Ta funkcija otklanja potrebu za prosleđivanjem dokumenata na računar radi štampanja.

Rezultati koji privlače pažnju

Napretci u Xeroxovom novom ulošku za štampanje Super-Fine EA – koji su po prvi put predstavljeni u štampaču u boji Phaser 6510 i MFP-u u boji WorkCentre 6515 – donose tačnije otštampane primerke sa više detalja. Boje su lepe i privlače pažnju čitalaca. Prema podacima američke agencije za oglašavanje, korišćenje boje na štampanim materijalima povećava broj čitalaca za 80 posto, a koncentraciju za 82 posto1.

 

Potencijal za izuzetnu produktivnost

U nastavku donosimo ključne funkcije Xeroxovog štampača u boji Phaser 6510 i MFP-a u boji WorkCentre 6515, koje su osmišljene radi štampanja na papiru klasične veličine.

  • Funkcija povezivanja Wi-Fi Direct® za sigurno štampanje sa mobilnog telefona i tableta;
  • Jednostavno mobilno štampanje zahvaljujući funkcijama Apple® AirPrint™, Google Cloud Print™, Xerox Print Service Plug-In for Android® i Mopria®;
  • Višestruke odredišne mape za skenove, uključujući e-poštu, FTP, korporativnu mrežu ili USB memorijski stik, uz mogućnost slanja u različite odredišne mape u okviru jednog posla;
  • Povezanost sa „cloudom“ za skeniranje i štampanje direktno u i iz oblaka uz pomoć funkcije Xerox Mobile Link;
  • Mesečni kapacitet od 50.000 stranica i brzine štampanja do 30 stranica u minutu;
  • Dvostrano skeniranje u jednom potezu do 37 slika u minutu; i
  • 1200 x 2400 nativni dpi, koji pruža neuporedivu reprodukciju boje i izvrsne rezultate.

 

Dostupnost i cene

Štampač u boji Phaser 6510 i MFP u boji WorkCentre 6515 odmah su dostupni širom sveta i distribuišu se direktno putem stranica za e-trgovinu i ovlašćene partnere kompanije Xerox.