Nutanix kao jedan od svetskih lidera u poslovnim cloud rešenjima, objavio je početak partnerstva sa kompanijom Udacity, globalnom platformom za online učenje, na osnovu koga je nastao novi online kurs pod nazivom „Hybrid Cloud Nanodegree program“. Ovaj program će poboljšati mogućnosti za učenje na rastućem tržištu cloud tehnologija, koje su neophodne poslovnim organizacijama kako bi poboljšale svoju IT infrastrukturu. Kao deo saradnje, Nutanix će takođe sponzorisati 5000 stipendija za pomoć IT stručnjacima da unaprede svoje znanje kroz ovaj program.

Servisi u cloudu

Kako se sve više servisa seli u cloud, IT timovima je potrebno znanje da bi na pravi način upravljali hibridnom infrastrukturom koja se sve više proteže između tradicionalne lokalne IT infrastrukture (engl. on-premises infrastructure) i cloud infrastrukture (engl. public cloud infrastructure). Iako hibridna cloud tehnologija nastavlja da raste i da se razvija, prilike za obrazovanje u ovoj oblasti nisu puno uznapredovale. U nedavno objavljenom Nutanixovom Enterprise Cloud Index istraživanju, 85% ispitanih je izjavilo da je hibridni cloud idealan operativni model. Sa druge strane, 32% ispitanika je prijavilo manjak dostupnog znanja u okviru organizacija u kojima rade, kada je u pitanju hibridni cloud.

Kako bi odgovorili na manjak informacija i obrazovnih prilika u ovoj oblasti, Udacity i Nutanix su zajedničkim snagama kreirali Nanodegree program, koji će unaprediti znanje iskusnih IT stručnjaka. Da bi se ojačao profesionalni razvoj u pomenutoj oblasti, Nanodegree program će obuhvatiti modernu cloud infrastrukturu i dizajn hibridnih aplikacija. Idealni kandidati su ljudi koji upravljaju tradicionalnim poslovnim aplikacijama, tradicionalnom IT infrastrukturom ili modernim cloud aplikacijama na javnoj cloud infrastrukturi.

„Jedan od naših primarnih ciljeva u Nutanixu je da osiguramo da profesionalci u oblasti cloud tehnologija ostaju u toku sa inovacijama u ovoj dinamičnoj oblasti,“ rekla je Wendy M. Pfeiffer, CIO u kompaniji Nutanix. „Uzbuđeni smo što smo uz blisku saradnju sa Udacity-em, razvili Hybrid Cloud Nanodegree program, i otvorili pristup programu stipendija za hiljade vodećih cloud stručnjaka.“

Kako bi osigurali da svi učesnici koji žele da povećaju svoje znanje o cloud okruženju imaju priliku to i da urade, Udacity otvara prijave za Nutanix Hybrid Cloud stipendije. Za prvu fazu programa stipendiranja, Udacity će odabrati 5000 kandidata za učešće u kursu Hybrid Cloud Fundamentals. Od tih 5000 studenata, 500 sa najboljim rezultatima će dobiti potpunu stipendiju Hybrid Cloud Nanodegree programa.

„Udacity teži tome da osposobi profesionalce sa najtraženijim, naprednim veštinama u njihovim oblastima,“ kaže Udacity CEO Gabe Dalporto. “Oduševljeni smo što smo udružili snage sa Nutanixom, pionirom i liderom u oblasti cloud computing-a i stvorili vrhunski Hybrid Cloud Nanodegree program.“

Hybrid Cloud Nanodegree program će se fokusirati na četiri ključne oblasti

  • Moderna privatna cloud infrastruktura: naučite da konfigurišete i upravljate sa hyperconverged infrastrukturnim klasterom, pružajući skalabilnu, distribuiranu memoriju i mrežu, kao i compute fabric za virtuelne mašine i napredne servise.
  • Dizajn Hybrid Cloud aplikacija: saznajte o evoluciji upravljanja hibridnih aplikacija i dizajnu za raznovrsne infrastrukture.
  • Automatizacija privatnog clouda: Napravite skalabilnu web aplikaciju uz jednostavno upravljanje resursima prema potrebi, potpuni nadzor troškova i poštovanje zadatih kvota.
  • Dizajn Hybrid Cloud infrastrukture: Naučite o public cloud konceptu, upravljajte hibridnim aplikacijama i krenite u smeru globalnom balansiranju aplikacija.

 

Više informacija o Hybrid Cloud Nanodegree programu i stipendijama možete pronaći ovde.