realme 9

realme je ostvario godišnji rast od 85% kao najbrže rastući brend pametnih telefona u Evropi, prema izveštaju Counterpoint- a za treći kvartal

realme, kako sami kaži za sebe “najbrže rastući brend pametnih telefona u Evropi”, predstavio je svoje performanse u trećem kvartalu, prema Canalis-u i Counterpoint-u. Sa godišnjim rastom od 85%, odnosno najvećim procentom registrovanog godišnjeg rasta isporuka među svim top brendovima koji se prikazuju na Counterpoint-u, realme je ponovo potvrdio svoju snagu i posvećenost na evropskim tržištima tokom trećeg kvartala 2022.

Dodatno, Canalisov globalni izveštaj o isporukama pametnih telefona za treći kvartal 2022. navodi da se realme plasirao među Top 3 najbolja brenda u Centralnoj i Istočnoj Evropi (13%; +131% u odnosu na isti period prošle godine), uz rangiranje u Top 4 brenda u celoj Evropi. Prema najnovijim podacima kompanije Canalis, realme je takođe zabeležio odlične performanse na pojedinačnim tržištima, svrstavajući se u top 5 brendova pametnih telefona prema isporukama u Poljskoj i Grčkoj.

realme nastoji da nastavi svoj rast nakon što je u avgustu najavio strategiju „Jednostavno bolje“, koja će se pre svega fokusirati na srednji segment koji pruža najnoviju tehnologiju u uređajima koji su pristupačniji korisnicima. Zajedno sa povećanjem investicija u istraživanje i razvoj za 58% na godišnjem nivou, realme će ojačati planove kompanije za dodatno napredovanje u četvrtom kvartalu, te 2023. godini.