Sony MASTER Z9F

Aktuelni predsednik kompanije Sony Europe Limited, g. Šigeru Kumekava, vraća se u Tokio nakon što je imenovan na poziciju izvršnog direktora i predsednika Sony Marketing Inc., počev od 1. aprila 2019. godine. Gospodin Hidejuki Furumi, aktuelni izvršni potpredsednik i rukovodilac marketinga prodaje u kompaniji Sony Mobile Communications Inc., zameniće g. Kumekavu na mestu predsednika kompanije Sony Europe.

Gospodin Kumekava je igrao ključnu ulogu u realizaciji stabilnog rasta kompanije Sony Europe od 2016. godine, kada je preuzeo rukovođenje poslovanjem u oblasti elektronike u 40 zemalja Evrope, neprekidno unapređujući način rada. Prethodno je iz Moskve vodio poslove u Rusiji i na tržištima ZND, a neposredno pre toga je radio na tržištima u Maleziji, Holandiji i zemljama Zaliva. Pored toga, u prethodnom periodu je proveo ukupno osam godina na rukovodećoj poziciji u marketingu audio i video proizvoda široke potrošnje (CAV) u kompaniji Sony Marketing Japan.

Gospodin Furumi se nalazi na čelu globalne prodaje i marketinga u oblasti mobilne tehnologije od 2016. godine i tokom tog perioda je izgradio ključne odnose sa najvažnijim poslovnim partnerima širom sveta na bazi postojećih i budućih poslovnih mogućnosti. Pre toga, nalazio se na čelu globalne UX/proizvodne strategije za sve kategorije proizvoda, marketinga za VAIO PC poslovanje u SAD i poslovanja sa televizorima u Evropi, kao i marketinga za CAV proizvode na Tajlandu i u Singapuru.

Gospodin Masaru Tamagava, direktor za globalnu prodaju i marketing i predsednik kompanije Sony Marketing Inc., rekao je danas: „Evropa je jedno od najvažnijih tržišta kompanije Sony i najveće tržište našeg brendiranog hardvera. Zahvaljujući jedinstvenom i raznolikom stručnom znanju g. Furumija, Sony će dodatno unaprediti poziciju svog brenda i time obezbediti rast u budućnosti.” Dodao je: „Pored toga, siguran sam da će izuzetan spoj iskustva i vođstva gospodina Kumekave na domaćim i inostranim tržištima dovesti do unapređenja poslovanja u Japanu putem promene načina na koji komunicirano sa svojim klijentima kako preko interneta, tako i u prodavnicama”.

Gospodin Kumekava je rekao: „Radujem se povratku u domovinu i na matično tržište kompanije Sony kako bih se približio korisnicima i stvaraocima i privukao ih da postanu ljubitelji Sony proizvoda”.

Gospodin Furumi je rekao: „Veliko mi je zadovoljstvo što ću imati priliku da ponovo radim u Velikoj Britaniji i Evropi, posebno u trenutku kada se pojavljuju različite tehnologije kao što su veštačka inteligencija i 5G, a Sony je u stanju da pruži još bogatiji doživljaj korisnicima putem svog širokog asortimana proizvoda.”