Došlo je vreme da se proizvođači ponovo utrkuju “ko je dobio više EISA nagrada”, prvi je Sony.

Kompanija Sony ove godine ima čak šest razloga za slavlje, jer je upravo toliko uređaja nagrađeno prestižnim priznanjima koje dodeljuje Evropska asocijacija za sliku i zvuk (European Imaging and Sound Association). Ovo ugledno udruženje okuplja urednike iz 50 specijalizovanih časopisa iz 20 evropskih zemalja, a šest nagrada koje je osvojio Sony pokazatelj su kontinuirane posvećenosti japanske kompanije proizvodnji inovativnih uređaja koji osvajaju i izgledom i performansama.

U kategoriji „European Soundbase 2015-2016“ nagrađen je Sony HT- XT3

Sony HT-XT3 zvučnik nudi zadivljujući kvalitet zvuka i brojne mogućnosti povezivanja, a njegovo tanko i elegantno telo prilagođeno je televizorima sa ekranima do 65 inča i težine do 50 kg. Koaksijalni dizajn zvučnika kombinuje zvučnik širokog opsega i visokotonac u jednoj 2-sistemskoj zvučničkoj jedinici radi pružanja širokog opsega niskih i visokih tonova. U kombinaciji sa ugrađenim niskotoncima, ovo omogućava da HT-XT3 reprodukuje zvuk punog frekventnog opsega uz HD detalje. Izbor funkcija za povezivanje je izvanredan i uključuje: HDMI, Ethernet, Wi-Fi, USB, Bluetooth, NFC, kao i kompatibilnost sa aplikacijom Google Cast. Podržani su Hi-Res Audio formati kao što su Dolby TrueHD, DTS-HD Master Audio, FLAC, WAV i DSD. Uz pomoć Sony SongPal aplikacije, HT-XT3 se može povezati i sa Multiroom audio sistemom.

U kategoriji „European Design TV 2015-2016“ nagrađen je Sony KD-65X9005C

Ne dešava se često da vas televizor zadivi pre nego što ga uključite, ali izuzetni dizajn modela 65X9005C će to svakako uspeti. Ekran dijagonale od 65 inča i sa samo 4,9 mm debljine u najtanjem delu, biće savršeni dodatak za svaku dnevnu sobu. Inovativni Sony vertikalni sistem protoka vazduha omogućava montiranje televizora tako da stoji tik uza zid, a oni koji požele da koriste postolje za TV mogu da izaberu između široke ili uske pozicije za elegantne aluminijumske nogice. Pored impresivnog dizajna, ovaj televizor odlikuje i 4K Ultra HD ekran sa jedinstvenom Sony Triluminos Display tehnologijom koja pruža oštre slike intenzivnih boja, dok Android platforma nudi i brojne funkcije koje možete videti na sofisticiranom ekranu.

U kategoriji „European Professional Compact System Camera“ nagrađen je Sony α7 II

Model α7 II je profesionalni fotoaparat kompaktnog sistema punog formata čije bogate mogućnosti u laganom telu predstavljaju jaku konkurenciju DSLR fotoaparatima punog formata. Senzor punog formata sa 24 miliona piksela pruža visok dinamički opseg u kombinaciji sa smanjenim šumom na visokim ISO podešavanjima, dok hibridni autofokusni sistem omogućava brzo i precizno fokusiranje. Telo napravljeno od legure magnezijuma i novi rukohvat pružaju revolucionarno iskustvo u odnosu na prethodni model, dok je ugrađeni sistem stabilizacije slike po pet osa naročito koristan kada snimate iz ruke, posebno pri fotografisanju objekta na maloj razdaljini i pri malim brzinama okidača.

U kategoriji „European Travel Compact Camera“ nagrađen je Sony Cyber-shot DSC-HX90/V

Sony Cyber-shot DSC-HX90/V je najmanji kompaktni fotoaparat na svetu u svojoj kategoriji sa ugrađenim elektronskim tražilom. Objektiv Zeiss Vario – Sonnar T* nudi izuzetno moćan opseg od 24 do 720mm koji će napraviti dugovečnu uspomenu od svake situacije na putovanju. Elektronsko tražilo omogućava fotografisanje u nivou očiju i posebno je korisno pri jakom osvetljenju, a po potrebi se jednostavno može uvući u telo fotoaparata. LCD ekran ima mogućnost rotiranja za 180°, što olakšava kreativno snimanje iz različitih uglova. Model HX90V ima i mogućnost 1080/60p snimanja veoma visokog kvaliteta, kao i ugrađen GPS i Wi-Fi sa NFC standardom.

U kategoriji „European Compact System Lens“ nagrađen je Sony FE 90mm F2.8 Macro G OSS

Sony FE 90mm F2.8 Macro G OSS je verovatno najbolji objektiv u svojoj kategoriji, ostvarivši neke od najzapaženijih rezultata testiranja koje su sproveli EISA stručnjaci. Ovaj model pruža neverovatno oštru sliku, čak i u uglovima pri maksimalnom otvoru blende, pri čemu su distorzija i hromatska aberacija minimalne. Nivo kontrasta omogućava pravljenje odličnih fotografija, a sa objektivom f/2.8, zahvaljujući kružnim otvorima blende, pravi se prelepi bokeh efekat, sa nežnom gradacijom tonova. Čvrsta izrada, tiho fokusiranje i efektivna optička stabilizacija čine ovaj objektiv izuzetnim.

U kategoriji „European Multimedia Smartphone“ nagrađen je Sony Xperia™ Z3+

Sony Xperia Z3+ nudi jedinstvenu kombinaciju prefinjenog dizajna, raznovrsnih opcija i čvrste izrade. Ovaj pametni telefon tanak samo 6,9 mm je otporan na vodu i prašinu, a uz njega ćete uživati i u multimedijalnim sadržajima kao što su fenomenalne fotografije, oštri 4K video snimci, kao i zvuk visoke rezolucije. Nova prednja kamera rezolucije 5 megapiksela sa 25mm širokougaonim objektivom idealna je za impresivne grupne selfije, dok glavna kamera omogućava unapređene performanse u uslovima slabijeg osvetljenja, kao i bržu obradu fotografija. Audio podešavanja su u potpunosti kompatibilna sa sadržajem visoke rezolucije i automatski se prilagođavaju bilo kojim povezanim slušalicama. Povrh svega toga, Sony je uspeo da produži trajanje baterije do dva dana.