Kompanija Lenovo je na događaju Lenovo Tech Life najavila, nove ThinkBook 14 i 15 „mejnstrim” laptopove dizajnirane za mala i srednja preduzeća. Šireći portfolio najavljen na događaju Lenovo Accelerate, ovi novi uređaji su napravljeni za učinkovitost i povezanost.

Takođe su ažurirali ThinkBook 13 i 14 sa Intel® Core™ procesorom desete generacije za izuzetne performanse. Uglađen i elegantno dizajniran za potrebe današnjih radnih mesta, ThinkBook laptopovi ispunjavaju obećanje o performansama, bezbednosti i povezanosti kako bi ponudili pametnije radno okruženje za korisnike svesne stila i budžeta.

ThinkBook za radnu snagu današnjice

Preduzeća bilo koje veličine mogu biti pobornici inteligentne transformacije, ali niko više od malih, agilnih kompanija koje u srži imaju visoko motivisano i tehnički potkovano osoblje. ThinkBook serija je nova linija laptopova dizajnirana za mala i srednja preduzeća, kao i korisnike koji drže do privatnosti i budžeta. Vizuelno, ThinkBook računari se po dizajnu mogu smatrati korisničkim uređajima; njihov aluminijumski okvir je elegantan i nudi poslovne i ThinkShield bezbednosne funkcije.

U istraživanju koje je sprovela kompanija Lenovo u Severnoj Americi, Južnoj Americi, Evropi i Aziji, kada su krajnji korisnici upitani koje karakteristike uređaja su im najvažnije kada im je obezbeđen radni laptop, gotovo 40% milenijalaca i pripadnika Generacije Z istaklo je “materijal” i “kako izgleda”. Oni žele uređaje koji upotpunjavaju njihovu ličnost i nude iskustva kakva pružaju pametni telefoni.

Danas, ova tehnički potkovana grupa čini gotovo 60% nove radne snage i pored premijum izgleda, oni očekuju da im tehnologija omogući da rade na bilo kom mestu. Bilo da su za radnim stolom, ili putuju radi posla ili uživanja, ovim korisnicima su potrebna kolaborativna sredstva kako bi ostali agilni, kreativni i produktivni gde god da su. Pametne funkcije, dobra povezanost i jednostavne performance su ključni aspekti koje traže, a IT menadžeri mogu biti uvereni da će poslovni nivo ThinkShield bezbednosne komponente zaštititi njihove krajnje korisnike.

Dizajnirali smo ThinkBook koristeći uvide potrošača, kako bismo dali ovoj grupi „digitalnih domorodaca” kolaborativno sredstvo koje im je neophodno kako bi ostali agilni, kreativni i produktivni, istovremeno zadržavajući poslovni nivo funkcija koji IT osoblju omogućava veći mir.

Snažne performanse, jednostavna bezbednosna rešenja i pametne funkcije

Premijum izgled i osećaj ThinkBook laptopova je podržan inovacijama i tehnologijom. Napravljeni su od aluminijuma i magnezijuma i sjedinjuju biznis funkcije kako bi unapredili dinamične preferencije poslovnih stilova današnjice.

Funkcije uključuju:

Performanse:

·        Intel® Core™ procesori desete generacije omogućavaju izuzetne performanse koje se inteligentno prilagođavaju zadatku preko veštačke inteligencije (AI). Više o tome ovde.

·        Mnogo brzih interkonekcija perifernih uređaja (PCIe) SSD skladište i DDR4 memorija koje sa lakoćom mogu da podnesu i najteži intenzitet rada, još više ojačan uz pomoć Intel® Optane™ Memory H10 sa skladištem u čvrstom stanju

·        Iskusite super brzu internet povezanost sa Gigabit brzinama na kablovskom (RJ45) i opcionom Intel® Wi-Fi 6

Jednostavna bezbednosna rešenja:

·        Otključavanje i uključivanje jednim korakom pametnog dugmeta za uključivanje koje ima ugrađen čitač otiska prsta

·        Osigurajte privatnost veb-kamere sa ThinkShutter preklopom za kameru

Pametne funkcije:

·        Skriveni USB port štiti vaš bežični miš

·        Javite se ili prekinite Skype poslovne pozive pomoću prečica

·        Punite ili povežite bilo koji USB-C uređaj do pune funkcije Gen2 USB-C port. Odstranjuje potrebu da nosite sa sobom različite punjače