Opel AmperaOpel Ampera

Opel će revolucionalizovati elektro-mobilnost na dolazećem „Mondial de l’Automobile“ u Parizu. Od 1. do 16. oktobra, Opel Ampera-e, električni automobil, koji je elektrifikovan na svaki mogući način, imaće svetsku premijeru u hali 5-2, štand 501. Model sa logoom „munje“ kombinuje pionirsku tehnologiju baterija, restriktivno funkcionisanje bez emisije štetnih gasova i zabavu u vožnji, a uz maksimalni obrtni moment od 360 Nm, obezbeđuje impresivna ubrzanja i performanse prilikom preticanja.

„Opel Ampera-e čini elektro-mobilnost potpuno ostvarivom u smislu svakodnevne eksploatacije i spremna je za budućnost“, kaže CEO Opela, dr Karl-Tomas Nojman (Dr. Karl-Thomas Neumann). „Ampera-e na impresivan način demonstrira kako održivost i zadovoljstvo u vožnji mogu formirati jednu celinu. Sa ovim „volovski snažnim“ elektromotorom, ona isporučuje čisto zadovoljstvo u vožnji.“

Maksimalni obrtni moment od 360 Nm je odgovoran za „električni“ temperament ovog novog Opela. Maksimalna izlazna snaga elektromotora iznosi 150 kW (204 ks). Startovanje iz mirovanja na semaforu i izlazak na autoput, omiljene su discipline Ampere-e. Ovaj kompaktni automobil 50 km/h dostiže za samo 3,2 sekunde, dok međuubrzanje od 80 do 120 km/h obavlja za tek 4,5 sekunde (provizorne vrednosti). Ampera-e na taj način poseduje performanse OPC modela, Opelovih sportskih perjanica.

 

Zabava u vožnji koju pruža Opel Ampera-e podrazumeva i dinamično krstarenje do brzine od 150 km/h. U isto vreme, Ampera-e nudi značajno širu autonomiju vožnje u odnosu na većinu drugih električnih modela. Jedinstvene, kompaktne proporcije Ampere-e, vođene su ravnim pozicioniranjem paketa baterija, ispod poda vozila. Efikasno pakovanje baterija takođe obezbeđuje prostran enterijer i komforno sedenje za pet putnika, kao i zapreminu prtljažnika koja može da se poredi sa modelima iz C segmenta.

Najbolja zabava: preuzmite omiljene filmove i muziku

Zadovoljstvo u vožnji prilikom dužih putovanja, kada su putnici u pitanju, takođe je osigurano. Pored sjajnog osećaja prostranosti, tu je i najbolja digitalna povezanost, u tipičnom Opelovom maniru. Ampera-e poseduje najnoviju generaciju IntelliLink i OnStar sistema.

U zavisnosti od dostupnosti, nagrađivani sistem digitalne konektivnosti i servisne asistencije, simultano obezbeđuje konekciju za do sedam mobilnih uređaja putem moćne Wi-Fi pristupne tačke. Apple CarPlay i Android Auto funkcije, kompatibilne sa IntelliLink sistemima unosi svet pametnih mobilnih telefona u Amperu-e, tako da putnici imaju potpun pristup svojoj omiljenoj muzici, a mogu preuzeti i omiljene filmove, što je tek par primera brojnih mogućnosti višestrukih ponuđenih vidova zabave.