Eaton

Kompanija za upravljanje energijom Eaton predstavlja nove verzije UPS uređaja serije 9PX sa snagom od 2,2 kW i 3 kW, idealne za pružanje zaštite napajanja visokog kvaliteta za virtuelne servere, hiper-konvergovana rešenja, uređaje za umrežavanje i male sisteme za skladištenje podataka.

Ključna karakteristika ovih inovativnih UPS proizvoda je postizanje jediničnog faktora snage, što znači da za istu snagu uređaji mogu napajati više opreme nego konvencionalni UPS uređaji. Proizvodi se takođe izdvajaju od ostalih izuzetno visokom efikasnošću, čime se smanjuju troškovi energije i potrebe za hlađenjem. Pored toga, dostupni su i u dodatnim mrežnim verzijama koje podržavaju napredne mogućnosti virtuelizacije.

Nova linija UPS uređaja kompanije Eaton 9PX obuhvata verzije 2U, koje ekonomično koriste prostor u konvencionalnim dubokim IT rek ormanima, i 3U verzije, idealne za korišćenje u manjim mrežnim rekovima ili za zaštitu napajanja samostojećih IT uređaja.

„Novim UPS uređajima se omogućava korišćenje prednosti naših većih 9PX proizvoda, koji su se pokazali vrlo uspešnim i popularnim“, rekao je Kristof Žam, menadžer marketinga proizvoda u Eaton EMEA.

„Jedinični faktor snage je, na primer, vrlo važan našim klijentima, jer to znači da je nazivna snaga UPS-a u kVA brojčano identična nazivnoj snazi u kW koji uređaj može da isporuči. Kao rezultat toga, korisnici mogu dobiti više korisne snage iz svojih UPS uređaja – obično 11% više – a više nisu potrebni proračuni da bi se izračunala veličina opterećenja koje UPS može da podrži.“

Nove UPS sisteme karakteriše topologija dvostruke konverzije koja pruža efikasnu zaštitu od svih vrsta problema kvaliteta električne energije, a uključuju i automatsko premošćenje za održavanje napajanja priključenog tereta u slučaju preopterećenja ili kvara UPS uređaja.

UPS uređaji kompanije Eaton iz linije 9PX imaju sertifikat Energy Star i u radu na mreži postižu efikasnost od 94%, što doprinosi smanjenju operativnih troškova i uticaju na životnu sredinu.

Svi modeli imaju ugrađen LCD ekran koji daje potpune informacije o stanju i operativnu analitiku, uz praćenje potrošnje energije do nivoa grupe korisnika. Segmentna kontrola opterećenja je moguća za do dve grupe, čime se olakšava sekvencijalno pokretanje, prioritizovano isključivanje nebitne opreme i daljinsko ponovno podizanje blokiranih servera.

Sistem naprednog upravljanja baterijama (ABM) kompanije Eaton produžava vek trajanja baterija za 50%, a kada se one konačno moraju zameniti, funkcija „hot-swap“ omogućava da se to izvede bez prekidanja dovoda napajanja potrošačima.

Mrežne verzije novih 9PX UPS uređaja pripremljene za virtuelizaciju omogućavaju blisku integraciju s virtuelnim okruženjima VMware, HyperV, RedHat i Citrix, što čini lakom implementaciju politika predviđenih za automatski oporavak od katastrofa u slučaju problema s napajanjem, kao i postupaka rasterećenja sistema. Povrh toga, 9PX može da se prati i preko popularnih orkestratora u oblaku VMWare vRealize i Microsoft MS SCOM.