Kingston KC1000

Kingston Technology Europe Co LLP, podružnica Kingston Technology Company, Inc., svetskog lidera u memorijskim proizvodima i rešenjima, danas je objavio da je rangiran kao najveći nezavisni dobavljač DRAM modula na svetu, prema najnovijim rang listama na osnovu ostvarenih prihoda, koje je dostavila analitička kompanija TrendForce (ranije poznata pod nazivom DRAMeXchange). Kingston zadržava svoju poziciju broj 1 sa procenjenih 78,02% tržišnog učešća u prihodima od 13,2 milijardi USD. TrendForce navodi da je Kingston povećao prihod za 2,03% na godišnjem nivou, obeležavajući i 18. godinu zaredom da Kingston drži prvo mesto.

Kingston održava svoju konkurentsku prednost blisko sarađujući sa dobavljačima, partnerima i kupcima, kako bi se zadržala fleksibilnost u okviru stalno promenljivih tržišnih uslova. Pokretačka snaga Kingstonovog uspeha je moto „Kingston je sa vama“. Kao jedan od vodećih kupaca DRAM čipova na svetu, Kingston je uvideo ranu potrebu za memorijskim čipovima na određenim tržištima i preduzeo proaktivan pristup kako bi obezbedio dodatne komponente potrebne za potencijalnu potražnju, poput kupovine inventara komponenti koje su preplavile skladišta njegovih partnera.

Popularna misao početkom 2020. bila je da će se tehnološki sektor usporiti zbog pandemije, ali Kingston je preuzeo inicijativu da se pripremi za one segmente koji će zahtevati dodatni DRAM: rad sa kućnih računara, memorije namenjene gejmerima i serverskim sistemima kojima je bilo potrebno više memorije za nagli rast online kupovina i drugih aktivnosti na mreži.

Osim toga, kako se približava naredna generacija DDR-a, Kingston je spreman da korisnicima pruži najsavremenije DDR5 brzine. Snažan odnos Kingstona sa Intelom pomoći će u obezbeđivanju zajedničkih rešenja na najnovijim nadolazećim Intelovim proizvodima.

„Nalazi do kojih je došao TrendForce odražavaju kontinuirani rast i fleksibilnost kompanije u uslovima izazovne poslovne klime“, rekao je Bernd Dombrowsky, potpredsednik prodaje i marketinga, Kingston EMEA. „Naša vodeća pozicija na tržištu omogućava nam blisku saradnju sa partnerima i dobavljačima u pružanju edukacije i smernica za nove tehnologije našim klijentima, poput predstojećeg lansiranja DDR5.“