ICT Hub

U Centru za razvoj tehnološkog preduzetništva ICT Hub počela je sa radom „Letnja škola tehnološkog preduzetništva“ za srednjoškolce na kojoj će imati prilike da saznaju da video igre nisu samo zabava, nego i biznis.

 

Tokom jula i avgusta, 30 učesnika starosti od 15 do 18 godina imaće priliku da nauče više o industriji video igara, odnosno, kako da naprave igricu i to pretvore u uspešan biznis. Predavači su iskusni kreatori video igrara iz naših najvećih studija, poput Eipix entertainment-a.

 

Na konkurs, koji je održan u drugoj polovini juna, prijavilo se više od 40 učenika srednjih škola iz Beograda, Zaječara i Lazarevca. Trećina prijavljenih su devojke što pokazuje sve veće interesovanje žena za oblast ICT preduzetništva.

 

Ove radionice su deo projekta „Podrška tehnološkom preduzetništvu mladih“ koje sprovodi ICT Hub u saradnji sa Srpskom asocijacijom menadžera, a finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije.

 

Besplatne radionice za srednjoškolce održaće se u periodu od 6. do 8. jula i od 29. do 31. avgusta, u prostorijama ICT Hub-a u Naučno-tehnološkom parku Zvezdara. Više informacija možete naći na: http://www.icthub.rs/letnja-skola-preduzetnistva-za-srednjoskolce/