Novi LG 4K Ultra HD USB-C monitor ekrana dijagonale 27 inča (model 27UD88), prepoznat je od strane svetskih organizacija za ispitivanje profesionalnih standarda preciznosti boja, rezolucije slike i produktivnosti. Organizacije kao što su Intertek, TUV, UL i VESA sertifikovale su ili potvrdile da LG 27UD88 monitor ispunjavanja najviše standarde u domenu kvaliteta slike i performansi.

 

Britanska grupa laboratorija za ispitivanje kvaliteta, Intertek, nagradila je LG 27UD88 monitor Quality Performance Mark sertifikatom, nakon testiranja preciznosti i stope reprodukcije boja, ugla gledanja i rezolucije signala koju monitor može da prikaže, i potvrdio je da su sve ispitane karakteristike u skladu sa IDMS verzijom 1.03 standarda. Nemačko udruženje za testiranje, inspekciju i sertifikovanje, TÜV Rheinland, smatra da je kvalitet slike na monitoru superioran, dok je UL takođe potvrdila kvalitet LG 27UD88 monitora. Kreiran da bude kompatibilan sa laptop i MacBook računarima zahvaljujući USB-C i Thunderbolt 3 portovima, LG 27UD88 je prvi USB – C monitor, koji je dobio VESA sertifikat.

 

„Očekujemo da će se potražnja za Ultra HD monitorima utrostručiti ove godine u odnosu na prethodnu. Vodeća LG tehnologija ekrana nalazi se na svakom našem monitoru, s toga nije iznenađenje da je kvalitet naših 4K monitora prepoznat od strane svih vodećih međunarodnih organizacija za testiranje potrošačke elektronike, kao i organizacija za proveru kvaliteta“, izjavio je Jang Ik-hwan, šef odeljenja za monitore i računare u kompaniji LG.