Zahvaljujući 6MP Moonlight senzorima izuzetne osetljivosti na svetlost, MOBOTI X kamere se mogu koristiti čak I u teškim  svetlosnim uslovima, a često čaki bez veštačkog dodatnog osvetljenja.

Uz novi, elegantin, ekonomični i dugotrajni MkIRLight infracrveni reflektor sa LED tehnologijom male snage (maksimalno 19V, PoE + standard)  pokazali su se pouzdanim u vrlo mračnim ili potpuno tamnim aplikacijama sa osvetljenjem manjim od 1-5 luksa (primera radi, ulična svetla obezbeđuju 10 luksa). Ovo se naročito odnosina video-nadzorne instalacije koje zahtevaju visoku rezoluciju slika i inteligentne funkcije analize slike kao što su MkActiviti Sensor ili očitavanje registarskih tablica.

Svetlost koju proizvede MxIRLight Illuminatori stvaraju infracrvenu talasne dužine od 860 nm, koja je savršeno uočljiva MOBOTIX kamerama sa crno-belim senzorima (B/W), dok je čovekovom oku potpuno nevidljiva, za razliku od klasičnih belih svetala.

MOBOTIX nudi šest različitih moćnih MxIRLight reflektora sa istim kompaktnim kućištem od aluminijuma (H x W x D: 90 x 115 x 51 mm). Razlika postoji u uglu osvetljenja (horizontalni i vertikalni: 120 °, 90 °, 60 °, 45 °, 30 °, 15 °) i njihov maksimalni opseg (20m, 35 ​​ m, 50m, 80m , 120m, 160m). Što je manji ugao osvetljenja, dušina IC svetlosnog snopa je veća. Ugao IC reflektora se kombinuje sa istim uglom senzora na kameri koji treba da detektuje IC svetlost.

Funcionalna primena

Osnovni primer primene IC reflekora može biti sledeći I obuhvata upotrebu sledećih Mobotix uređaja (MxSplitProtect& MxIRLight ). Montaža jedne kamere I jednog IC reflektora na lokaciji gde je položen sa mojedan ethernet kabl pri čemu kamera koristi 4 žice (2 parice), kao I IC reflektor. Za ovakav vid aplikacije neophodan je jedan MxSplitProtect na strani Mobotix kamera gde obe kamere direktno povezujemo sa uređajem. Na drugoj strani ethernet kabla koji završava u Rack ormaru ili komunikacionoj kutiji na DIN šinu montira se (MxSplitProtectHR) u koji ulazi jedan ethernet kabl, a izlaze dva ethernet kabla koji su povezani na dva odvojena PoE porta na određenom switch-u (PoE mode A). Ovakvom upotrebom novih Mobotix uređaja izbegava se kompleksno polaganje novog ethernet kabla.