Naučni klub-Knjaževac

Poslednji Naučni klub u ovoj školskoj godini u Srbiji otvoren je u utorak, 21. juna u Novom Pazaru. Memorandum o saradnji potpisali su Nihat Biševac, gradonačelnik Novog Pazara, Nemanja Đorđević, direktor Centra za promociju nauke, i Hajrudin Hajrović, direktor Regionalnog centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju Novi Pazar.

 

Gradonačelnik Biševac je rekao da lokalna samouprava ima zadatak da pospešuje i razvija obrazovanje i nauku i tom prilikom je izjavio da se otvaranjem ovog kluba pruža mogućnost svim sugrađanima da se na neformalan način bave naukom kroz radionice, seminare i druge vidove neformalnog druženja.

 

Kroz mrežu naučnih klubova u prostorijama Regionalnih centara za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju i u Centrima za stručno usavršavanje, uz podršku Centra za promociju nauke i lokalnih samouprava, zajednički se kreće u akciju decentralizacije promocije nauke, istakao je direktor Centra za promociju nauke Nemanja Đorđević. Tom prilikom je dodao da očekuje da se u Naučnom klubu obrađuju sve one teme od antropologije do astronomije koje decu zanimaju, a sa čijim sadržajima se prvi put upoznaju tek u gimnaziji.

 

Hajrudin Hajrović, direktor Regionalnog centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju Novi Pazar, izjavio je da je otvaranje Naučnog kluba prilika i mogućnost mladima da otkriju mnoge tajne naučnih istraživanja i eksperimenata.

 

Otvaranjem Naučnog kluba u Novom Pazaru otvoren je i poslednji Naučni klub od planiranih dvanaest. U prethodna dva meseca otvoreni su naučni klubovi u  Leskovcu, Čačku, Nišu, Užicu, Knjaževcu, Kragujevcu, Smederevu, Kruševcu, Kikindi, Šapcu i Kanjiži.