Posetioci manifestacije The Photography Show 2016 u Birmingemu imaće priliku da premijerno vide prototip novog sistema za bežičnu kontrolu osvetljenja koji je je razvila kompanija Sony. Prototip je kreiran s namerom da zadovolji rastuće potrebe profesionalnih fotografa koji koriste Sony α fotoaparate sa izmenjivim objektivima i spoljne bliceve. Uređajem se rukuje pomoću FA-WRC1M bežičnog upravljača i FA-WRR1 bežičnog prijemnika koji koriste radio talase.

 

Zahvaljujući dometu od najviše 30m, novi sistem pruža veliku fleksibilnost i izuzetne performanse pri fotografisanju u svim uslovima osvetljenja. Novi Sony uređaj može da kontroliše maksimalno 15 pojedinačnih bliceva raspoređenih u do 5 grupa, pri čemu je omogućeno automatsko ili manuelno podešavanje ekspozicije svakog blica. Osim toga, ovaj sistem nudi i sinhronizaciju blica brzine do 1/250s i funkciju brze sinhronizacije (HSS).

 

Novi Sony sistem za bežičnu kontrolu osvetljenja biće dostupan u Evropi ovog leta, a cena i detaljnije specifikacije uređaja biće blagovremeno objavljene.