U ovom trenutku na portalu KupujemProdajem aktivno je više od dva miliona oglasa i svi su vam pri ruci! O kakvoj se eksploziji internet trgovine u Srbiji u poslednjih pet godina radi, pokazuje podatak da je prvi milion aktivnih oglasa na Kupujem Prodajem dostignut 2014. godine, sedam godina po osnivanju sajta, dok je za drugi milion bilo potrebno duplo manje vremena. A ubrzavanje se nastavlja.

„Trend da se trgovina seli na internet odavno je primećen u svetu. Sada imamo konkretne podatke da se priključila i Srbija i da bi internet trgovina mogla da bude važan faktor privrednog rasta u budućnosti“, izjavio je Bojan Leković, osnivač i direktor portala KupujemProdajem i dodao „Posebno je živo tržište na kojem građani trguju međusobno. Najviše se kupuju i prodaju mobilni telefoni, slede kompjuteri i drugi električni aparati,  zatim auto oprema, odeća, obuća. Primetni su i sezonski mini trendovi, poput trgovine školskom opremom, koja je do nedavno bila u značajnom porastu“.

Sa 65 miliona objavljenih oglasa od 2007. i sa 800 miliona evra prometa, KupujemProdajem bio bi šampion i među tržnim centrima.

Oko 1,3 miliona građana aktivno trguje na ovoj internet platformi. Budući da se radi o najvećem oglasnom portalu u Srbiji, koji pokriva gotovo dve trećine svih oglasa, moglo bi se reći da ovi trendovi važe za onlajn oglase u Srbiji u celini.

Prednosti oglašavanja i trgovanja na internetu su često besplatni, trenutno vidljivi i bolje opremljeni oglasi od onih u štampi, dok portali poput KupujemProdajem garantuju udobno, sigurno i jednostavno korišćenje, za koje vam je dovoljan i mobilni telefon.

Građani sada imaju priliku da bolje upravljaju svojim kućnim budžetima, da stvarima koje poseduju produže upotrebni rok plasirajući ih na tržište, a mali i mikro privrednici da dođu do krajnjih potrošača koji se fizički ne nalaze u njihovoj blizini.

Podaci o revoluciji u trgovini koju trenutno živimo su daleko opširniji od ovde iznesenih. KupujemProdajem raspoložen je da vam ih detaljnije obrazloži i ukaže na druge neočekivane trendove koji postaju novi stub trgovine.

I da, barem 120 ljudi u Srbiji trenutno prodaje lokomotive na KupujemProdajem.