Canon i-SENSYS MF623Cn side

Na sajmu drupa 2016 (Messe Düsseldorf, od 31. maja do 10. juna 2016., paviljon 8a, štand B50), Canon Europe – vodeći svetski isporučilac imaging rešenja – predstavljajući inovacije iz svog bogatog i sve većeg portfolija pokazuje kako može da pomogne isporučiocima usluga štampe da iskoriste sve potencijale svog poslovanja.

Samo deset godina nakon ulaska u arenu produkcione štampe Canon je danas jedan od glavnih isporučilaca naprednih digitalnih rešenja kompanijama iz područja produkcione štampe. Canon ima jednu od najboljih ponuda naprednih štamparskih mašina s tonerom i mastilom koji štampaju na pojedinačnim listovima na tržištu, ink-jet štamparskih mašina koje štampaju na beskonačnoj traci, roll-to-roll i plotera širokog formata uz podršku u vidu sopstvenih ili preuzetih poslovnih procesa i rešenja za završnu obradu.

 

Na Canonovom štandu na sajmu drupa 2016. mogu da se vide primeri iz čitavog portfolija Canonovih rešenja za produkcijsku štampu, i to integrisanih s više od 25 različitih stvarnih proizvodnih procesa od kojih mnogi obuhvataju složenu varijabilnu obradu podataka i završnu obradu. Posetioci mogu da pronađu inspiraciju za svoje kompanije među više od 300 pojedinačnih primena štampe, čime se ilustruje postojeća bogata lepeza mogućnosti za kompanije koje se bave štampom radi razlikovanja i proširenja njihove ponude.

 

Izvršni potpredsednik kompanije Canon Europe Jeppe Frandsen komentariše: “Otkad je Canon prvi put ušao na tržište produkcione štampe postavili smo kao cilj preispitivanje percepcije toga šta sve digitalna tehnologija može, da bismo inspirisali kompanije koje se bave štampom da prevaziđu ograničenja i podržali ih da kada su u pitanju tehnološke inovacije i stručnosti istraju u transformaciji svog poslovanja.

 

Dugoročno smo posvećeni toj branši i nastavićemo da plasiramo inovativne digitalne tehnologije radi stvaranja boljih poslovnih prilika za naše korisnike. Od sajma drupa 2012 znatno smo proširili portfolio, uključujući ink-jet uređaje i one širokog formata, tako da danas Canon nudi najširi portfolio proizvoda u branši. Danas, na sajmu drupa 2016 možemo da pokažemo da je digitalna štampa kvalitetna opcija za skoro sve primene u lepezi kvaliteta i za širok raspon medija.“

 

Tehnološke inovacije

Na celom štandu su vidljiva Canonova stalna ulaganja u istraživanje i razvoj jer se na njemu može naći bogata ponuda proizvoda nove generacije iz svih područja portfolija. Svaki novi Canonov proizvod predstavljen na sajmu drupa 2016 odražava fokus kompanije na podršku isporučiocima usluga štampe u pružanju optimalnog kvaliteta, poboljšane svestranosti medija i povećane produktivnosti.

 

Izdvajamo neke ključne inovacije među Canonovim proizvodima:

 

  • globalno predstavljanje ink-jet štamparske mašine s beskonačnom trakom Océ ColorStream 6000 Chroma s novim mastilima Chromera i uz proširenje mogućnosti uređaja prema visokokvalitetnim primenama u grafičkim umetnostima;

 

  • globalno predstavljanje uređaja Canon imagePRESS C8000VP koje je usledilo nakon uspešnog predstavljanja modela imagePRESS C10000VP s vrha ponude u jesen 2015. – taj uređaj nudi najveću produktivnost u korišćenju tonera sa širokim rasponom medija;

 

  • globalno predstavljanje nove opcije ColorGrip i novih mastila za ink-jet štamparsku mašinu Océ VarioPrint i300, čime se omogućava visokokvalitetna reprodukcija u boji na standardnim ofset medijima s premazom;

 

  • globalno predstavljanje serije plotera širokog formata Océ Arizona 2200 zajedno s nedavno predstavljenim serijama Océ Arizona 1200 i Océ ColorWave 910;

 

  • prvo predstavljanje beskonačne ink-jet štamparske mašine Océ ImageStream 2400 na jednoj javnoj priredbi; ovaj uređaj je optimizovan za štampu na standardne ofset medije, a predstavljen je u februaru 2015.

Biće predstavljeni i neki sistemi koji oslikavaju Canonovu sve veću ponudu rešenja za 3D ispis i nakon Canonovog nedavno sklopljenog partnerstva s kompanijom Materialise funkcionišu sa softverom Materialise Magics u proizvodnim procesima.

 

Posetioci sajma drupa 2016 imaće i priliku da prvi vide predstavljanja Canonovog prototipa produkcione ink-jet mašine za fototisak sledeće generacije naziva Voyager. Ova B2+ štamparska mašina koja je još uvek u razvoju ima potencijal da postavi nove standarde u kvalitetnoj ink-jet foto-štampi.

m