Canon predstavlja imagePROGRAF PRO-1000 foto štampačCanon predstavlja imagePROGRAF PRO-1000 foto štampač

Vodeći se idejom društvene odgovornosti kao važnom u svom poslovanju, kompanija Canon je pokrovitelj motivacione izložbe Human district, koja će se, povodom Međunarodnog dana tolerancije, održati u UK Parobrod danas, 16. novembra sa početkom u 18 časova.  

U cilju zaštite, promocije i poštovanja ljudskih prava, na ovoj izložbi će biti predstavljene najbolje fotografije godišnjeg foto konkursa Centra za promociju ljudskih i manjinskih prava i održivi razvoj „Human District“ čija je tema bila tolerancija. Autori najboljih fotografija po mišljenju stručnog žirija u sastavu Marina Lopiči i Marko Romčević, koje će biti predstavljene na ovoj izložbi, dobiće i vredne Canon nagrade – digitalni kreativni kamkorder Canon LEGRIA mini, kompaktan Canon SELPHY CP910 štampač, kao i Canon PIXMA MG3650 InkJet foto-štampač.

canon

Human district foto konkurs održava se svake godine i ima za cilj iniciranje diskusije o ljudskim pravima, izgradnju kapaciteta stejkholdera i pružanje platforme za razvijanje partnerstva i saradnje po pitanju ljudskih prava.

Međunarodni dan tolerancije ustanovila je 1995. godine Organizacija Ujedinjenih nacija za obrazovanje, nauku i kulturu (UNESCO) kao dan koji podseća na poštovanje i uvažavanje drugačijih od nas. Usvajanjem Deklaracije o principima tolerancije, države članice UN su 16. novembra 1995. ustanovile da tolerancija nije ni povlađivanje ni ravnodušnost, već je „poštovanje širokog spektra kultura, oblika izražavanja i humanosti i predstavlja priznanje univerzalnih ljudskih prava i sloboda drugih“.

 

Više o samom foto konkursu možete saznati na stranici

http://www.humandistrictfestival.com/vesti/human-district-foto-konkurs/,