huawei

Kako bi dostigla cilj neutralnosti ugljenika, kompanija Huawei je lansirala inteligentna naftna i gasna polja, nova rešenja koja su osmišljena da pomognu u digitalizaciji naftnih i gasnih preduzeća. Tim povodom, naGlobalnom samitu o nafti i gasu 2021 u Abu Dabiju istaknuto je da je integracija energije i digitalne transformacije ključ za budućnost planete.

Robin Lu, izvršni potpredsednik poslovne jedinice za globalnu energiju kompanije Huawei Enterprise BG je ovim povodom rekao: „Industrija nafte i gasa suočava se sa oštrom konkurencijom i ozbiljnim izazovima u oblasti rasta globalne potražnje za energijom. Kompanije za naftu i gas moraju da iskoriste informaciono-komunikacione tehnologije i procese upravljanja kako bi povećale rezerve i proizvodnju, istovremeno smanjujući operativne troškove uz poboljšanje bezbednosti“.

Do danas, kompanija Huawei je sarađivala sa više od 190 elektroenergetskih kompanija širom sveta, pružila je digitalne usluge za 17 od 20 svetskih naftnih i gasnih kompanija i podržala 20 vodećih svetskih rudarskih kompanija. „Kompanija Huawei koristi digitalne tehnologije da podrži sve aspekte snabdevanja i potrošnje energije, omogućavajući energetsku i digitalnu transformaciju industrije“, dodao je Lu.