Kompanija Ericsson najavila je lansiranje IoT Akceleratora na Hannover Messe, vodećem sajmu industrijske tehnologije. IoT Akcelerator kombinuje horizontalnu platformu koja nudi obilje mogućnosti sa servisima i širokim spektrom mogućnosti za klijente kompanije Ericsson iz oblasti javne bezbednosti, komunalnih usluga, prevoza i pametnih gradova za povezivanje sa partnerima i zaradu od tih rešenja. IoT Akcelerator biće ponuđen kao usluga koja će omogućiti da se prevaziđu barijere koje nameću troškovi i složenost poslovanja i da se brzo razviju i implementiraju IoT rešenja.

Mogućnosti koje nudi ova IoT platforma uključuju upravljanje podacima, naplatu, upravljanje uređajima, servise za povezivanje i analitiku. Planirani moduli za proširenje uključuju samouslužne portale (portali koji podržavaju samostalne aktivnosti korisnika), razvojno okruženje i alate za razvoj softvera. IoT Akcelerator koristiće Ericsson Cloud System za podršku implementaciji hibridnih cloud rešenja i zadovolji zahteve u pogledu usklađenosti podataka sa lokalnim zakonima i njihove sigurnosti. Svi glavni standardi za povezanost su podržani, a Akcelerator će koristiti softverska rešenja Cellular for Massive IoT kompanije Ericsson, uključujući i podršku za NB-IoT, LTE Cat-M1 i EC-GSM-IoT tehnologije.

Kako se IoT tržište brzo razvija, uspešni odnosi sa klijentima zahtevaju sposobnost adaptacije na preference lokalnog tržišta, poštovanje specifičnih lokalnih ili regionalnih zakona i omogućavanje saradnje unutar industrije kako bi se razvila rešenja koja mogu brzo da uđu u komercijalnu primenu. Iz tog razloga, kompanija Ericsson će podržati klijente u okviru IoT Akceleratora putem regionalnih poslovnih centara koji mogu globalne akcije i mogućnosti da primene lokalno.

IoT Akcelerator biće dostupan klijentima širom sveta krajem trećeg kvartala ove godine.