LG robot

Južnokorejska kompanija prva je u svetu dobila ISO 13849-1 sertifikat za mobilne uslužne robote i tako demonstrirala liderstvo na polju tehnologije za bezbednost robota

Kompanija LG Electronics (LG) prva je kompanija u svetu koja može da se pohvali sa ISO 13849-1 sertifikatom* za bezbednosni kontroler koji se koristi za pokretne uslužne robote. Novi sertifikat se odnosi na napredne LG bezbednosne kontrolere u oblasti robotike, a izdao ga je Det Norske Veritas (DNV), međunarodno priznato sertifikaciono i klasifikaciono telo sa sedištem u Norveškoj.

Najnoviji bezbednosni kontroler za robote kompanije LG, obezbeđuje najviši nivo operativne bezbednosti i pouzdanosti tako što aktivno upravlja podešavanjima robota, prati signale robotskih senzora u realnom vremenu i obezbeđuje zaštitno usporavanje ili zaustavljanje kad god se otkrije bilo kakav rizik.

Sastavljen od samo jednog modula, LG bezbednosni kontroler ima značajnu prednost u odnosu na konvencionalne – može se lako prilagoditi prema individualnim karakteristikama svakog robota i ispuniti jedinstvene zahteve svakog kupca.

Sertifikat za LG CLOi ServeBot i LG CLOI GuideBot

Proizvođači su ranije morali da analiziraju i procenjuju svaki pojedinačni aspekt funkcionalne bezbednosti za svakog proizvedenog robota, ali zahvaljujući sofisticiranom kontroleru kompanije LG, to više nije slučaj. Očekuje se da će ovo pomoći kompaniji da brže usavrši i lansira nove uslužne robote poput onih iz popularnih serija LG CLOi ServeBot i LG CLOI GuideBot.

Kao lider u industriji robotike koja se brzo menja, kompanija LG je zahvaljujući stalnim inovacijama, na kojima radi decenijama, akumulirala ogromno znanje i generisala veliki broj podataka. Do sada je predstavila širok spektar rešenja u vidu robota, prilagođenih za okruženja kao što su: hoteli, bolnice i restorani, pritom koristeći brojne tehnološke mogućnosti iz oblasti sistema autonomne vožnje i senzora do kamera i veštačke inteligencije.

Kompanija LG je nedavno izjavila da potpuno spremna ulazi na tržište logističkih robota nove generacije, lansiranjem LG CLOi CarryBot, koji je razvijen u saradnji sa CJ Logistics, jednom od najvećih južnokorejskih kompanija za dostavu paketa.

„Kako raste primena autonomnih robota u industriji i svakodnevnom životu, tako raste i značaj tehnologija za bezbednost istih,” rekao je dr Baek Seung-min, šef Laboratorije za naprednu robotiku u kompaniji LG Electronics. „Kao lideri u ovoj ključnoj oblasti, oslanjamo se na naše obimne tehnološke mogućnosti i realno iskustvo u primenjenoj robotici, kako bismo obezbedili najviši nivo funkcionalne bezbednosti za sledeću generaciju autonomnih robota.”