LG OLED izlozba

U cilju obeležavanja sedamdesete godišnjice poslovanja, kompanija LG Electronics izložiće umetničke svetlosne instalacije velikih razmera tokom Nedelje dizajna u Milanu 2017. godine, najveće dizajnerske izložbe na svetu. Instalacija pod nazivom „Naučno-fantastični osećaji budućnosti”, koja će biti prikazana 3. aprila u Superstudiu Piu, obeležiće debitantski nastup kompanije LG na Nedelji dizajna, a njen cilj je da istakne dugogodišnju posvećenost brenda dizajnu i inovacijama.

Kompanija LG ostvarila je saradnju sa dizajnerom Tokujinom Jošiokom poznatim u svetu po korišćenju revolucionarnih eksperimentalnih tehnika koje odražavaju lepotu prirode i složenost ljudskih čula. Filozofija dizajna kompanije ukorenjena je u verovanju da potraga za inovativnom tehnologijom i dizajnom mora biti fokusirana na ljudsko iskustvo. Tek tada je moguće ostvariti viziju za budućnost koja je ispunjena uzbuđenjem i maštom. LG i Tokujin Jošioka se nadaju da će kroz izložbu „Naučno-fantastični osećaji budućnosti”, prikazati svoj optimizam po pitanju budućnosti čovečanstva i preneti trajan utisak kroz impresivno iskustvo korišćenja svetla i svakodnevnih predmeta.

„Kada smo bili deca, sa slobodom smo zamišljali budućnost i naslućivali smo naše sudbine u našim snovima. Instalacija „Naučno-fantastični osećaji budućnosti” je izraz naučne fantastike, tehnologije, svemira i života naglašen kroz LG tehnologiju ,” objasnio je Tokujin Jošioka. „Ova instalacija je poetski fenomen koji se jedino može opisati kao svetlosna tapiserija – istinski futuristička dimenzija koja zbunjuje i prevazilazi ljudska čula.”

„Veoma smo uzbuđeni što imamo priliku da sarađujemo sa umetnikom kakav je Tokujin Jošioka i da učestvujemo u najvećoj proslavi dizajna na svetu,” dodao je Noh Chang-ho, direktor za korporativni dizajn u kompaniji LG Electronics. „Spoj najsavremenije LG tehnologije i dizajna Tokujina Jošioke savršeno prikazuje LG filozofiju koja je fokusirana na čoveka kao i našu posvećenost da pružimo inovacije za bolji život. Nadamo se da će mnogi posetioci uživati u ovom impresivnom iskustvu.“

Premijerno prikazivanje izložbe „Naučno-fantastični osećaji budućnosti” za predstavnike medija održaće se 3. aprila od 15:00 do 18:30 časova u Milanu. Izložba će za javnost biti otvorena od 4. do 9. aprila.