Nejt Levin (Nate Levin), producent u kompaniji IMVU, koja je izradila društvenu mrežu baziranu na virtuelnoj realnosti, biće gost ICT Huba u ponedeljak, 16. novembra u 18 časova.

Nejt će ovom prilikom govoriti o tome na koji način je moguće otpočeti biznis koristeći Unity igre i aplikacije koje se distribuiraju na njihovoj mreži. Pored toga, biće reči i o počecima industrije video igara i njenom povratku nezavisnim developerima, ključnim faktorima uspeha na tržištu, kao i budućim prilikama za primenu virtuelne realnosti i njenu monetizaciju. 

“ICT Hub organizuje dvanaesto predavanje po redu u kome je gost jedno od najvećih imena svetske IT industrije – Nejt Levin. Na ovaj način nastavljamo saradnju sa mentorima iz oblasti preduzetništva, tehnologije i inovacija, kako bismo domaćim IT entuzijastima obezbedili što više prilika da nauče sve što je potrebno za pokretanje samostalnog biznisa”, rekao je projektni direktor ICT Huba Kosta Andrić.

ICT Hub

Nejt Levin je u kompaniji IMVU zadužen za sve mobilne aplikacije, uključujući IMVU Mobile, najuspešniji proizvod koji je ova kompanija lansirala za svojih jedanaest godina postojanja. Od nedavno ima master diplomu iz oblasti tehnologija namenjenih zabavi, a bio je i glavni dizajner za iPad aplikaciju TuneTrain, koja za cilj ima podsticanje muzičkog talenta kod dece i odraslih.

IMVU je najveća društvena mreža bazirana na Avatarima, u kojoj se korisnici u 3D okruženju upoznaju, komuniciraju i igraju video igre. Osnovali su je Erik Rejs, autor jedne od najbitnijih knjiga i pokreta u startap zajednici – Lean Startup, i Vil Harvi iz Silicijumske doline. Od svog osnivanja 2004. do danas narasla je u mrežu sa više od tri miliona aktivnih korisnika na mesečnom nivou, ima 120 zaposlenih i godišnju zaradu koja se procenjuje na 50 miliona dolara.

Svi koji žele da se prisustvuju predavanju u prostorijama ICT Hub-a (Veljka Dugoševića 54) u 18 časova mogu popuniti prijavu ovde.