Sony MDR-1000XSony MDR-1000X slušalice

Kompanija Sony će na popularnom IFA sajmu predstaviti nove slušalice MDR-1000X sa najresponzivnijom funkcijom za ukidanje buke na tržištu[1]. Ovaj model se ističe brojnim unapređenjima, počevši od obrade signala sa ciljem optimizacije funkcije za suzbijanje buke sa unapređenim filterom, preko optimizovane dualne tehnologije za senzor šuma, do novih školjki.

Uz premijerno predstavljen režim Quick Attention koji se u trenutku aktivira prislanjanjem ruke na kućište slušalica, nećete propustiti nijednu reč tokom korišćenja slušalica niti morate da ih skinete da biste čuli šta se dešava oko vas. Ovu jedinstvenu mogućnost obezbeđuje nova tehnologija SENSE ENGINE, koja integriše jedinstvenu obradu audio signala i tehnike analize.

Personalizovani optimizator suzbijanja buke (Personal NC Optimizer), analizom oblika glave i načina na koji nosite slušalice omogućava jedinstveno iskustvo svaki put kada slušate muziku ili gledate film. Na raspolaganju je i režim ambijentalnog zvuka (Ambient Sound Mode) koji iskorišćava pun potencijal funkcije za potiskivanje buke omogućavajući slušanje muzike uz propuštanje zvuka koji dolazi spolja.

 

Takođe, uklonjena je potreba za kablovima uz istovremeno garantovanje odličnog kvaliteta zvuka – Bluetooth tehnologija nudi brzo povezivanje sa telefonom ili muzičkim plejerom, dok LDAC i S-Master HX tehnologije pružaju najviši kvalitet zvuka. Tehnologija DSEE HX, prvi put dostupna za slušalice, nadograđuje kvalitet kompresovane muzike bilo kog formata na kvalitet blizak kvalitetu visoke rezolucije, upravo onako kako je umetnik zamislio.

Tihi dani u kancelariji ili biblioteci ili duga putovanja više nisu problem sa 1000x slušalicama koje nude trajanje baterije od čak 20 sati[2] uz korišćenje funkcije za suzbijanje buke i Bluetooth tehnologije.

Ove slušalice su dizajnirane za stilizovanog putnika, pa ih odlikuje udobnost i odličan izgled, a možete ih i jednostavno sklopiti i spakovati na putu ka sledećoj destinaciji. Dostupne su u dve boje, crnoj i sivo-bež, i dolaze sa dugotrajnom, kožnom futrolom.

Slušalice MDR-1000X biće dostupne od oktobra po ceni od 400 evra.