Naučni klub NišNaučni klub Niš

 U Šapcu je u utorak, 7. juna, otvoren deseti po redu Naučni klub u Srbiji

Potpisivanjem Memoranduma o saradnji između Grada Šapca, Centra za promociju nauke iz Beograda i Centra za stručno usavršavanje Šabac, otvoren je Naučni klub u Šapcu, deseti po redu u mreži naučnih klubova širom Srbije. Memorandum o saradnji su u utorak, 7. juna, potpisali Nebojša Zelenović, gradonačelnik Šapca, Nemanja Đorđević, direktor Centra za promociju nauke, i Goran Stojićević, direktor CSU Šabac.

Naučni klub u Šapcu je jedan od dvanaest klubova koji će biti otvoreni u Srbiji, sa idejom da učenici koji se interesuju za nauku prošire i razvijaju svoje znanja kroz neformalno obrazovanje.

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović podsetio je na zapažene rezultate šabačkih đaka, napomenuvši da je taj grad rasadnik talenata, kao i da se lokalna samouprava trudi da obezbedi potreban novac u obrazovanje i nauku.

 

Goran Stojićević, direktor Centra za stručno usavršavanje Šabac, istakao je da je neformalno učenje suština Naučnog kluba i da će deca u njem će imati priliku da usvajaju naučne sadržaje na potpuno nov i drugačiji način, kroz priče i razgovore i kroz oblike učenja koji nisu svakodnevno zastupljeni u školi.