LG OLED televizori

PC gejming ili gejming na konzolama? – pitanje je koje se postavlja kada je reč o industriji zabave modernog doba, a igrači imaju različite odgovore na to. PC gejmeri uglavnom ističu prednosti koje se odnose na grafiku, širi spektar mogućnosti za razvoj, bolju ponudu igara, kao i jeftiniju cenu, dok gejmeri na konzolama smatraju da je ovaj način igranja daleko isplativiji na duže staze, pa se industrija video igara u poslednjih nekoliko decenija vezala za televizore. Veličina je jedan od dominantnih razloga za to i umnogome utiče na igračko iskustvo stvarajući bolju preglednost i omogućavajući igračima da uoče i najsitnije detalje, što im pomaže pri razvoju strategija.

Upravo je veličina jedan od razloga zbog kojih kompanija LG već godinama drži lidersku poziciju na tržištu kada je reč o TV uređajima, budući da OLED modeli gejmerima pružaju sve potrebne performanse. Ovi televizori odlikuju se odličnim kvalitetom slike, dok njihova kompatibilnost sa G-Sync omogućava pun koloritni potencijal, pružajući izvanrednu realističnost kroz crne nijanse i živopisne boje.

Partnerstvo sa kompanijom NVIDIA dodatno je unapredilo karakteristike LG televizora eliminišući nepoželjno kočenje i blokiranje ekrana pri visokoj rezoluciji čime je postignuto igranje igara uz brži odziv. Noviji modeli poput LG CX OLED imaju zavidno vreme odziva, manje od jedne milisekunde, čak i prilikom igranja na 4K i 8K rezolucijama, što je veoma značajno kod igara kao što su Warfare ili Fortnite, gde se na taj način lakše i brže uočava protivnik i ostvaruje se prednost. Dodatno, uz podršku AMD FreeSync TM Premium tehnologije, omogućeno je igranje igara sa smanjenim seckanjem i kašnjenjem slike, pri čemu gejmeri mogu nesmetano uživati bez propratnih problema.

Umaranje očiju je uobičajena pojava kada je gejming u pitanju, međutim, OLED televizori imaju rešenje i za to svojim beskrajnim kontrastom i zaštitom od plave refleksije. OLED tehnologija poseduje pojedinačne samoosvetljujuće piksele, pa su zahvaljujući tome promene kadrova momentalne i ne dolazi do umaranja očiju.

Za drugu polovinu 2021. godine, najavljena je saradnja sa kompanijom Google, pri čemu će LG biti prvi proizvođač televizora, koji će omogućiti pristup Stadia servisu, putem webOS platforme. Za Stadia Pro korisnike, biće omogućeno vrhunsko igračko iskustvo zahvaljujući 4K rezoluciji i 5.1 sistemu za ozvučenje, kao i pristup igrama kao što su Cyberpunk 2077, NBA 2K21, Assassin’s Creed: Valhalla i Watch Dogs: Legion, samo uz korišćenje Stadia upravljača, bez potrebe za skupim konzolama. Nova usluga biće dostupna u vidu aplikacije za preuzimanje na LG Content Store-u u zemljama u kojima je Stadia dostupna, pri čemu će korisnicima biti dostupno preko 130 igara, a konstantno se dodaju i nove.

Kompanija LG u svojoj ponudi sadrži i gaming monitore namenjene svima koji preferiraju PC načina igranja. Ovi monitori odlikuju se munjevitom brzinom odziva, poseduju režime za više igrača, izvanredne boje i jasnoću slike iz svakog ugla. Pored toga, sadrže i funkcije kao što je najnovija tehnologija AMD FreeSync, zahvaljujući kojoj je smanjeno kočenje i zamrzavanje ekrana, za neometano uživanje u igranju igara. Monitori su prilagođeni svim vrstama igara, pa tako korisnici mogu da prilagode režim svojim potrebama. Uz pomoć režima Dynamic Action Sync gejmeri mogu da opaze kritične trenutke u realnom vremenu, funkcija Black Stabilizer gejmerima pomaže da izbegnu snajpere koji se kriju na najmračnjim mestima i da brzo izbegnu situacije prilikom eksplozije. Omogućena je čak i opcija bolji nišan kojom se fiksira ciljna tačka kako bi se poboljšala preciznost pucanja.

Kompanija LG nudi najsavremenija rešenja bilo da ste za opciju PC gejminga ili želite da uplovite u svet igara preko velikog ekrana, a na vama je samo da odaberete, pustite neku od svojih omiljenih igara i dobro se zabavite!