PIRATE TECHNOLOGIESPIRATE TECHNOLOGIES

U Srbiji će se razvijati platforma koja obuhvata više od 15 aplikacija i servira preko 50 miliona veb stranica mesečno

Pirate Technologies, baza za unapređenje softverskog sistema berlinske HolidayPirates grupacije, jedne od najbrže rastućih turističkih kompanija na svetu, najavila je proširenje poslovanja na srpskom tržištu otvaranjem oko 30 radnih mesta za visokokvalifikovane softverske inženjere do kraja 2017. godine.

Tako je Beograd, uz centralu u Berlinu, postao glavna IT baza za HolidayPirates grupaciju. Za proširenje poslovanja u ovoj oblasti nemačka kompanija odabrala je upravo srpsko tržište zbog prepoznatljivog kvaliteta softverskih stručnjaka.

„Iz kancelarije u Beogradu će se razvijati softverska platforma koja obuhvata više od 15 aplikacija i servira preko 50 miliona veb strana mesečno. Pirate Technologies koristi uglavnom „LEMP stack”, ali radi i sa egzotičnim programskim jezicima i tehnologijama, kao što su  Golang, NodeJS, MongoDB, ElasticSearch, VueJS, AWS Lambda, Kinesis i SQS. Ove tehnologije nisu uobičajene u Srbiji i to će biti dobra prilika za softverske inženjere da rade sa njima”, objašnjava Dragan Stefanov, potpredsednik borda za tehnologiju u HolidayPirates grupaciji.

Vladimir Živadinović, operativni direktor Pirate Technologies, napominje da je kompanija odlučila da razvija poslovanje u Srbiji zbog stručnih kadrova.

„HolidayPirates grupacija posluje u 11 zemalja širom sveta, a Beograd su odabrali kao mesto za razvoj i upravljanje softverskom platformom upravo zbog znanja i stručnosti softverskih inženjera iz Srbije. Srpski developeri su već priznati na međunarodnom IT tržištu, a mnogi talenti su i dalje na fakultetima”, ističe Živadinović.

Poseban naglasak Pirate Technologies stavlja na stalna ispitivanja i kvalitet koda, a neprestano ulaže u integraciju i funkcionalnost krajnjih proizvoda. Među alatima koje koristi su Git (GitLab), Jenkins CI, Vagrant, Docker, PHP Storm IDE.

Holiday Pirates grupacija je u svetu prepoznatljiva kao „kompanija 34 nacije”, pošto njeni zaposleni dolaze iz čak 34 države. Na srpskom tržištu Pirate Technologies posluje od decembra 2015. godine.