realme 8 Pro

realme 8 serija je zvanično stigla na naše tržište, uz kameru od 108MP i novi, moderan dizajn

Najbrže rastući brend pametnih telefona na svetu, realme, zvanično je predstavio novu seriju 8 i na našem tržištu. U novoj seriji nalaze se dva modela – realme 8 i realme 8 Pro, koji dolazi sa odvažnom kamerom sa senzorom od 108MP i nizom režima za fotografisanje. Oba uređaja karakteriše fluorescentni dizajn, koji svetli u mraku, pa su ovi telefoni idealan izbor za mlade korisnike.

108MP 1/1.52senzor kamere, za još oštrije slike i bolji kvalitet noćnih fotografija

Novi Samsung 1/1.52” ISOCELL HM2 108MP glavni senzor za kameru na modelu realme 8 Pro dolazi sa maksimalnom rezolucijom od 12000×9000, pružajući izuzetan kvalitet i neverovatnu oštrinu fotografija. HM2 senzor podržava 9-u-1 Pixel Binning tehnologiju, koja omogućava kombinovanje 9 uporednih piksela veličine 0.7μm sa jednim velikim pikselom od 2.1μm, poboljšavajući kvalitet slike pri slabom osvetljenju.

Ultra Zoom u senzoru, za trostruko optičko zumiranje

Zoom u senzoru omogućava korišćenje 12 megapiksela mapiranih za zumiranje i generisanje slike, što omogućava modelu realme 8 Pro da napravi osam slika od 12MP u nizu, a zatim ih primeni u algoritmu i iskombinuje elemente sa različitih fotografija u jednu sliku vrhunskog kvaliteta. Nakon takve obrade, 3K fotografija napravljena modelom realme 8 Pro je u pogledu oštrine bolja čak i od nekih optičkih telefoto objektiva.

Novi realme algoritam za pomeranje pod nagibom može da pravi fotografije pod uglom, kao i 10 puta brže video materijale prilikom naizmeničnog pomeranja, predstavljajući svet na jedinstven način. realme 8 Pro je ujedno i prvi pametni telefon na svetu koji sadrži Time-lapse video režim pod nagibom.

50W Supedart Flash punjenje i masivna baterija od 4500mAh

realme 8 Pro nudi SuperDart punjenje od 50W, pa bateriju od 4500mAh može napuniti od 0 do 100 odsto za samo 47 minuta. Koristeći visokonaponsku tehnologiju za punjenje, SuperDart punjač od 50W ostvaruje 97 odsto efikasnosti napajanja. Sa režimom za uštedu energije, 5 odsto baterije može trajati 32 sata u standby režimu ili 98 minuta u pozivu.

Novi dizajn modela laganog samo 176g

Pozadina realme 8 Pro telefona slična je teksturi prirodnog mineralnog kristala, sa jedinstvenom mat površinom. Dolazi u Infinity plavoj i Infinity crnoj boji. Slogan „DARE TO LEAP” i površina oko modula kamere prekriveni su fluorescentnim materijalom, koji upija svetlost, a zatim automatski sija u mraku. realme 8 Pro teži samo 176 g, sa debljinom ekrana od 8,1 mm za prijatno držanje u ruci.

realme UI 2.0, novi režim igranja bez ometanja i bolja zaštita privatnosti

realme 8 Pro dolazi sa 2.0 korisničkim interfejsom, koji omogućava prilagođavanje boja teme, korišćenje prečica, podešavanje izgleda ikonica, kao i tamni režim sa tri opcije. Novi režim za igre može kontrolisati osvetljenost ekrana i osigurati stabilnost mreže, blokirati alarme, obaveštenja i dolazne pozive. Novi „privatni prostor” omogućava korisnicima da sakriju i obezbede privatne aplikacije i datoteke lozinkom, koja je vrlo korisna i u situacijama kada se vrši plaćanje preko telefona. realme UI 2.0 takođe poboljšava korišćenje sistemskih resursa za 45 odsto, pa je prema analizama realme laboratorije, vreme pokretanja aplikacija skraćeno za čak 23,63 odsto.

Super AMOLED ekran

realme 8 Pro dolazi sa Full HD Super AMOLED ekranom od 6,4 inča.  Brzina reagovanja na dodir kreće se do 180Hz, za bolji odziv prilikom igranja igrica. Osvetljenost dostiže i do 1000 nita u režimu sunčeve svetlosti, dok podržava i jednosmerno zatamnjenje.

Pored toga, model je opremljen Qualcomm Snapdragon 720G procesorom, a dodatno poseduje i Hi-Res Audio sertifikat za visokokvalitetni zvuk. Sadrži Dual SIM Dual Standby i prostor za skladištenje memorije do 256 GB.

realme 8 dolazi sa AI Quad kamerom od 64MP, 30W Dart punjenjem, masivnom baterijom od 5000mAh, moćnim Helio G95 procesorom i 6,4-inčnim Super AMOLED ekranom.

Početna cena modela realme 8 Pro 8/128 GB, dostupnog u crnoj i plavoj boji, iznosi 34.999,00 dinara. Telefon realme 8 u verziji 4/64GB se može naći u crnoj i sivoj boji, po početnoj ceni od 24.999,00 dinara.