SAP

SAP SE objavio je finansijske rezultate za treći kvartal 2016.godine.

SAP-ovi finansijski rezultati za treći kvartal pokazuju rast prihoda od Cloud rešenja za 28% sa 600 na 769 miliona evra i dodatnih 400 korisnika SAP-ovog vodećeg S/4 HANA rešenja.
Prihod od Clouda i podrške predstavlja 14% ukupnog SAP prihoda koji u trećem kvartalu iznosi 5.37 milijardi evra, u poređenju sa istim periodom prošle godine kada je iznosio 12% od ukupnog prihoda.

U EMEA regionu, SAP je ostvario povećanje prihoda od 6% u segmentu Cloud i softverskih rešenja. Dvocifren rast prihoda od softverskih licenci ostvaren je u Nemačkoj, Francuskoj, Velikoj Britaniji i Južnoj Africi.

Operativna dobit kompanije SAP je doživela pad od 9%, sa 1,2 milijarde na € 1,1 milijardu evra. Iz kompanije su naveli da ovaj pad ustvari odražava “porast zaliha troškova kompenzacije nakon snažne apresijacije cene SAP akcija u trećem kvartalu”.

„S/4 HANA inovativni ciklus je najbrže rastući u istoriji kompanije i predstavlja katalizator performansi svih SAP Cloud rešenja“ rekao je SAP CEO Bill McDermott.

“U trećem kvartalu naši rezultati su bili u skladu sa trendom iz prethodnog perioda”, dodao je finansijski direktor Luka Mucića. “Približavamo se svim targetima koje smo zadali početkom godine i analizirajući trenutnu situaciju uvereni smo da ćemo imati još jedan veoma uspešan četvrti kvartal.”