matematicari

Učenici iz Srbije osvojili su čak 46 medalja na petom Kupu Matematičke gimnazije, međunarodnom takmičenju u matematici, fizici i informatici, koje je juče završeno svečanom ceremonijom dodele priznanja.

Naši đaci okitili su se sa 5 zlatnih, 18 srebrnih i 23 bronzane medalje, a za najboljeg matematičara ovog prestižnog takmičenja proglašen je Jovan Toromanović, učenik 1. razreda Matematičke gimnazije.

Na zatvaranju Kupa najuspešnijim timovima pehare su uručili Irini Reljin, pomoćnica ministra za trgovinu, turizam i telekomunikacije, Stevo Todorčević, najbolji srpski matematičar i vodeći srpski matematičar u oblasti teorije skupova i analitičke tipologije na svetu i Miroslava Nešić Bikić, menadžer korporativnih komunikacija Piraeus banke, koja već petu godinu zaredom finansijski i organizaciono podržava Kup Matematičke gimnazije.

Ovogodišnje takmičenje okupilo je više od 160 takmičara i 30 ekipa iz 13 evropskih zemalja, a našu zemlju predstavljalo je šest timova iz Beograda, Valjeva i Pančeva.