Prvi pametan telefon domaćeg brenda Tesla imao je svoju svetsku premijeru na konferenciji Nova energija koja traje do nedelje na Kopaoniku. Veselin Jevrosimović, vlasnik kompanije ComTrade, najavio je da će se model Tesla Smartphone 6 naći u prodaji za 20 dana.

Ovaj uređaj je “prvenac” u porodici Tesla uređaja kada je reč o telefonima. Odlikuju ga brz četvorojezgarni procesor, 2 gigabajta RAM memorije, 16 GB prostora za skladištenje podataka i kamera od 13 megapiksela. Ekran je dijagonale pet inča HD rezolucije (720 x 1.280 piksela), a za slikanje selfija i video pozive tu je i prednja kamera od 2 MP.

IMG_8864

Comtrade je prvo bio distributerska kompanija broj 1. u regionu, ali sam 2000. godine shvatio ukoliko ne budem prilagođavao svoju kompaniju tržištu i promenama, neću biti konkurentan. Napravili smo softversku kompaniju. Od hardverskog dela kompanije danas najmanje zarađujemo“, izjavio je Jevrosimović.

IMG_0521-670x804

Konferencija Nova energija okupila je preko 100 predavača i panelista i 900 prijavljenih učesnika koji će od 29. aprila do 3. maja razmenjivati iskustva i stavove o brojim temama vezanim za IT-industriju, e-Prodaju, e-Upravu, digitalni marketing i aktivizmu na društvenim mrežama.

Program konferencije možete pratiti putem živog prenosa na Jutjub kanalu konferencije, kao i na sajtu www.novaenergija.rs i www.svet.rs

IMG_7852