Samsung UHD TVSamsung UHD TV

Premijerno na srpskom tržištu, kompanija Samsung Electronics predstavila je najnoviju liniju SUHD televizora koji korisnicima nude superiorni kvalitet slike sa neverovatnim kontrastom, odličnu osvetljenost i boje, kao i elegantni dizajn. Uz modele SUHD televizora – 65JS9500, 65JS9002 i 55JS8500, predstavljeni su i novi AV uređaji za 2015. godinu – zvučnici WAM7500 i zakrivljeni soundbar HW-J7501.

samsung-uhd-monitor

„Oduvek nam je bilo važno da korisnicima ponudimo samo vrhunske uređaje. Korisnici su prepoznali našu fokusiranost na njihove potrebe i želje, što je dovelo do toga da na tržištu UHD TV uređaja u svetu zauzimamo prvo mesto, sa 37 odsto tržišnog udela“, rekao je Milan Vujović, direktor marketinga Samsunga za Adriatik regiju. „Nova linija SUHD televizora veliki je korak napred na planu kontrasta, osvetljenosti, reprodukcije boje i detalja za vrhunski kvalitet slike. Oznaka “S” odnosi se na naše najbolje proizvode koji predstavljaju pravi tehnološki napredak“.

 

Samsungovi SUHD TV uređaji poseduju čitav niz novih funkcija. Koristeći Samsungovu ekološku nano-kristalnu tehnologiju i inteligentan SUHD mehanizam za re-mastering kvalitet slike, ovi TV prijemnici pružaju vrhunski užitak gledanja uz najčistije boje i najveću svetlosnu efikasnost današnjice. Zahvaljujući novim tehnologijama, SUHD TV donosi sliku sa povećanom osvetljenošću za 2.5 puta od običnih  televizora, kao i 64 puta više boje.

 

Svi Samsung smart televizori pa tako i novi SUHD TV, automatski traže Samsung mobilne uređaje i povezuju se korišćenjem BLE (Bluetooth Low Energy) tehnologije. SUHD TV koristi Tizen platformu koja pruža bolje povezivanje, lakše kreiranje kompatibilnih sadržaja, kao i povezivanje sa društvenim mrežama. Velika pažnja kod razvoja ovih televizora posvećena je i dizajnu. Iskošeni Chamfer Bezel dizajn daje više dubine ekranu, usled zakrivljenog dizajna, dok Shirring dizajn sa zadnje strane deluje poput mekane tkanine pa uređaj izgleda elegantno iz svakog ugla.

 

Uz SUHD televizore, Samsung je predstavio i proširenu liniju audio proizvoda, uključujući 360 Audio zvučnike i zakrivljene soundbarove. Model WAM7500 zvučnika ima Samsungovu tehnologiju pod nazivom ‘Ring Radiator’ koja savršenim balansom između visokih i niskih tonova dopušta da zvuk teče u radijusu od 360 stepeni. Poseduju premium materijale na spoljašnjem delu zvučnika koji im omogućavaju da se elegantno uklope u svaki enterijer.

 

Novi zakrivljeni soundbar HW-J7501 ima elegantan i jednostavan dizajn i uklapa se sa Samsung  zakrivljenim TV uređajima, od 48 do 78 inča. Korisnicima je omogućeno da puštaju muziku preko funkcije za više prostorija, tako što se uređaj bežično povezuje sa TV-om putem Bluetooth konekcije i opcije TV SoundConnect.