Kaspersky

Miroslav Kořen preuzeo je poziciju generalnog menadžera kompanije Kaspersky Lab za područje Istočne Evrope. Kořen će iz Praga (Češka Republika) koordinisati i voditi tim kompanije Kaspersky Lab u Istočnjoj Evropi i biće zadužen za dugoročni rast poslovanja i profitabilnost u potrošačkom, digitalnom i segmentu poslovanja sa velikim kompanijama širom Istočne Evrope.

Miroslav Kořen ima 14 godina iskustva u radu u IT industriji, stečenog na pozicijama u oblasti programiranja, prodaje i menadžmenta u vodećim kompanijama ovog sektora. Na novu poziciju prelazi iz kompanije SUSE, gde je uspešno obavljao funkciju menadžera za Češku Republiku i Slovačku i doprineo značajnom rastu prihoda kompanije iz godine u godinu.  Radio je i za kompanije SAP, Oracle i Capgemini. Miroslav Kořen je završio MBA studije na Univerzitetu u Pragu, tečno govori češki, engleski i nemački jezik, voli sve vrste sportova, posebno trčanje i fudbal i živi u malom mestu nadomak Praga.

“Radujem se prilici da predvodim tim u Istočnoj Evropi, jer vidim veliki potencijal za rast u ovom regionu. Kompanija Kaspersky Lab ima na raspolaganju veoma snažne preduslove za to: imamo odlične lokalne timove, pružamo najnaprednija rešenja za individualne i korporativne korisnike, nudimo najbolje uvide i informacije o pretnjama, i pružamo korisnicima alate za obuku i usluge najvišeg kvaliteta. Koristeći svoje preduzetničke veštine planiram da osnažim prisustvo kompanije Kaspersky Lab na svim tržištima u regionu, a poseban fokus će biti na razvoju segmenta poslovanja sa velikim kompanijama.“, rekao je Miroslav Kořen.

“U ovom regionu, baš kao i globalno, oblast sajber bezbednosti postaje sve značajnija i za pojedinačne korisnike i za kompanije. Vodeća rešenja i usluga kompanije Kaspersky Lab, kombinovane sa iskustvom Miroslava Kořena u upravljanju i prodaji u IT sektoru, kao i njegovom energijom i posvećenošču, omogućiće kontinuirani rast poslovanja u Istočnoj Evropi tokom narednih meseci. Verujem da će nam osnaživanje prisustva u Istočnoj Evropi pomoći da budemo korak bliže ostvarenju naše ambicije, a to je da zaštitimo sve učesnike u sajber prostoru.“, izjavila je Ilijana Vavan, generalna direktorka kompanije Kaspersky Lab za Evropu.

Ilijana Vavan biće direktno nadređena Miroslavu Kořenu. Region Istočne Evrope čine sledeće teritorije i tržišta: Srbija, Albanija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Slovačka, Hrvatska, Češka Republika, Kipar, Grčka, Mađarska, Rumunija, Severna Makedonija, Moldavija, Crna Gora, Slovenija i Ukrajina.