NIKKOR Z 28mm f/2.8NIKKOR Z 28mm f/2.8

Kompanija Nikon sa zadovoljstvom najavljuje razvoj objektiva NIKKOR Z 28mm f/2.8 i NIKKOR Z 40mm f/2. Novi kompaktni i lagani objektivi sa fiksnom žižnom daljinom napravljeni su za fotoaparate bez ogledala punog formata (Nikon FX format) kod kojih je usvojen Nikon Z bajonet. Puštanje ovih objektiva u prodaju planirano je za 2021. godinu.

Model NIKKOR Z 28mm f/2.8 razvijen je kao širokougaoni objektiv sa fiksnom žižnom daljinom, savršen za svakodnevne spontane snimke. Nasuprot tome, NIKKOR Z 40mm f/2 je dizajniran kao standardni objektiv sa fiksnom žižnom daljinom koji korisnicima omogućava da sa lakoćom uživaju u boke efektu u sklopu svog fotografskog izraza. Različiti profili korisnika moći će lako da koriste oba objektiva, uključujući i one koji tek otkrivaju fotoaparate bez ogledala, i to u najrazličitijim svakodnevnim scenarijima.

Nikon će nastaviti da teži novoj dimenziji u optičkim performansama i ujedno ispunjava potrebe korisnika. To na kraju doprinosi širenju fotografske kulture, uz nadu da će i mogućnosti fotografskih performansi postati još šire.