Nikon Z 9

Danas kompanija Nikon predstavlja prva dva makro objektiva Nikon Z linije proizvoda. Neverovatno lagan NIKKOR Z MC 105mm f/2.8 VR S je profesionalni makro objektiv linije S koji pruža zapanjujuće realne dubine i detalje. Objektiv NIKKOR Z MC 50mm f/2.8 je kompaktan, lagan i svestran objektiv, idealan za početnike u svetu makro fotografije koji žele da fotografišu živopisne krupne planove.

Uz uvećanje slike 1:1, besprekorno fokusiranje i vrhunske mogućnosti prikazivanja, profesionalni objektiv NIKKOR Z MC 105mm f/2.8 VR S je kralj fotografisanja u prirodnoj veličini. Optimizovan za makro fotografisanje statičnih slika ili snimanje filmova, njegov vidni ugao telefoto objektiva srednjeg dometa ga čini fantastičnim za portrete pune detalja: oštrina i kontrast su neverovatni, kao i zamućenje pozadine. Kontrola je precizna, ali i fleksibilna i fotografi mogu da obrnu smer fokusa na ovom objektivu, a to predstavlja prednost kada se radi u mešovitim okruženjima.

Novi objektiv NIKKOR Z MC 50mm f/2.8 je sjajan objektiv za sve namene, koji ističe lepotu čak i kod najobičnijih subjekata. Od primamljivih fotografija hrane do vrhunskih snimaka cveća, fotografi sa lakoćom mogu da snime vrhunski oštre makro slike u prirodnoj veličini (1:1) i upečatljive krupne planove malih subjekata i detalja. Fokus je brz i oštar, čak i kada se prednji deo ovog makro objektiva nalazi na razdaljini od samo 5,6 cm od subjekta! Korisnici mogu da iskoriste prednosti klasične žižne daljine od 50 mm i prirodne perspektive i fotografišite praktično sve – od portreta do uličnih scena.

Dirk Jasper, menadžer proizvoda u kompaniji Nikon Europe, izjavio je: „Dugo očekivani makro objektiv od 105 mm omogućava makro performanse u okviru sistema Z sa izvanredno lepim rezultatima, a pri tom predstavlja savršen izbor i za profesionalce i za zaljubljenike u makro fotografiju. Njegov manji rođak pristupačnije cene takođe može mnogo toga da ponudi: novi makro objektiv od 50 mm je savršen za vas ako želite da počnete da fotografišete prave makro slike. A ako vam je prosto potreban svestran objektiv od 50 mm, pomoću kojeg ćete moći da fotografišete neverovatne krupne planove, onda je ovo objektiv za vas.“

#CreateYourLight: prionite na posao uz NIKKOR Z MC 105mm f/2.8 VR S

Dona Krous (Donna Crous), fotograf hrane i ambasador kompanije Nikon Europe, izjavila je sledeće: „Imala sam tu sreću da koristim novi makro objektiv NIKKOR Z od 105 mm tokom rada na kampanji „Create Your Light“ sa kompanijom Nikon. Potpuno su me iznenadile njegove performanse. Posebno u uslovima slabog osvetljenja. Definitivno obavezan objektiv za sve fotografe hrane koji vole malu dubinsku oštrinu, brzinu fokusiranja i prelepo zamućenje pozadine – jer svi volimo te prelepe zamućene tačke u pozadini!“

Pregled ključnih karakteristika: NIKKOR Z MC 105mm f/2.8 VR S

Profesionalni srednji telefoto makro objektiv od f/2,8: Serija S: optički dizajn nove dimenzije. Besprekoran, bešuman višestruki fokusni sistem.

Realistične slike izuzetne dubine: širok Z bajonet i fiksni, zaobljeni otvor blende od f/2,8 sa 9 lamelica pružaju prirodno zamućenje pozadine, savršeno zaobljenih ivica.

Brzo, besprekorno fokusiranje: oštrina je vrhunska od krupnog plana do beskonačnosti. Oivičenost bojom je značajno smanjena, usled čega AF sistem pronalazi fokus neverovatno brzo i precizno.

Predivno jasno: Antirefleks ARNEO sloj kompanije Nikon i sloj nano kristala izlaze na kraj sa duh efektom i odbleskom. Smanjenje vibracije (VR) u samom objektivu u kombinaciji sa VR u samom fotoaparatu omogućava stabilne snimke iz ruke, čak i u uslovima lošeg osvetljenja.

Preciznost krupnog plana: minimalna razdaljina fokusa je samo 0,29 m i graničnik AF fokusa omogućava brzo pronalaženje subjekata u opsegu od 0,29 do 0,50 m. U MF možete da podesite potrebnu rotaciju za fokusiranje tako da odgovara vašem načinu rada.

Makro video zapis: uživajte u tihom AF i neometanoj, stabilnoj kontroli blende. Efekat neželjene promene žižne daljine je skoro potpuno eliminisan da biste mogli da pomerate fokus bez promene vidnog ugla snimka.

Raznovrsnost Nikon proizvoda: možete da obrnete smer fokusiranja na ovom objektivu¹, jer je kompatibilan sa istim filterima sa navojem od 62 mm sa kojima je kompatibilan i AF-S Micro-NIKKOR objektiv od 105 mm.

Napravljen za rad: bajonet i svi pokretni delovi tela objektiva su zaptiveni, što onemogućava prodor prašine i vlage. Sloj fluora kompanije Nikon odbija vodu, prašinu i prljavštinu.²

 

Pregled ključnih karakteristika: NIKKOR Z MC 50mm f/2.8

Sjajne makro fotografije oznake na telu objektiva jasno označavaju to da li fotografišete pri stepenu uvećanja od 1:4, 1:2 ili 1:1 (prirodna veličina).

Fantastične svakodnevne fotografije: iskoristite prednosti klasične žižne daljine od 50 mm i prirodne perspektive i fotografišite praktično sve, od portreta do uličnih scena.

Izuzetno oštar krupan plan minimalna razdaljina fokusa od samo 0,16 m omogućava oštar fokus čak i kada se prednji deo ovog makro objektiva nalazi na razdaljini od samo 5,6 cm od subjekta! Ugrađeni VR omogućava stabilne snimke.

Istaknite subjekt superiorna optika i zaobljeni otvor blende od f/2,8 sa 9 lamelica pružaju prelepo zamućenje pozadine.

Prekidač za ograničenje fokusa: prekidač za ograničenje AF fokusa omogućava da objektiv brže fokusira subjekte u opsegu od 0,16 m do 0,30 m.

Kompaktan i lagan: ovaj objektiv je lak za rad i predstavlja zlatnu sredinu između fotoaparata serije Z punog formata i onih DX formata.

75 mm u režimu DX isecanja: kada se koristi na fotoaparatima bez ogledala serije Z DX formata, ovaj objektiv pruža vidni ugao od 75 mm. Sjajan za portrete ili sužene kadrove manjih subjekata kada se snima makro fotografija.

Precizna, laka kontrola: kontrola blende, upravljanje ISO osetljivošću i još toga preko nečujnog kontrolnog prstena. Prebacujte se u trenutku između manuelnog i automatskog fokusa pomoću objektiva.

Zaštitni sloj: Sloj fluora kompanije Nikon štiti prednji deo objektiva i olakšava čišćenje površine. To je savršeno ako mogućnosti za kreativnost tražite na otvorenom.