Nikon D5

Nikon otkriva potpuno novi D5 – D-SLR fotoaparat FX formata koji pruža izvanredne performanse i preciznost, kako profesionalcima, tako i zaljubljenicima u fotografiju koji ne pristaju na kompromise. U kom god pravcu da vas vaša vizija povede, ovaj fotoaparat će moći to da isprati.

Nikon D5
Dirk Jasper, menadžer za profesionalne proizvode u kompaniji Nikon Europe, objašnjava: „D5 pomera granice mogućnosti pronalaženja i izdržljivosti kao nikada do sada. Kada fotografišete u ekstremnim uslovima – i imate samo jednu priliku da napravite snimak – ovaj fotoaparat pruža sjajne rezultate. Široke mogućnosti snimanja fotoaparata D5 su izvanredne, a profesionalcima koji se bave raznovrsnim fotografskim disciplinama će koristiti poboljšanja fotoaparata u pogledu ergonomskih karakteristika i tokova rada. Ova poboljšanja su primenjena na osnovu povratnih informacija fotografa i znatno će smanjiti stres koji donosi profesionalno fotografisanje.“
D5 ima sve što je potrebno da bi zadovoljio vaše ambicije za fenomenalnim slikama i spremno odgovara na najteže fotografske izazove koji postoje. AF sistem fotoaparata nove generacije sa 153 tačke pruža izuzetno širokougaono pokrivanje, bilo da snimate neku trku ili crveni tepih. Najširi opseg osetljivosti u istoriji kompanije Nikon vam omogućava da zabeležite i ono što oko ne može da vidi. A za snimatelje koji se izlažu ekstremnim uslovima, D-movie sada korisnicima omogućava da snimaju 4K UHD (ultravisoka definicija) filmove u samom fotoaparatu.

AF sistem nove generacije: sa izvanredne 153 tačke fokusa i 99 unakrsnih senzora. AF osetljivost do  -4 EV (ISO 100, 20°C) omogućava superiorne performanse u uslovima slabog osvetljenja. Subjekti na periferiji se lako detektuju, a vertikalno fotografisanje je značajno poboljšano zbog primene unakrsnih senzora oko ivice oblasti fokusiranja. Zahvaljujući novoj AF ASIC jedinici, automatskom fokusu se uvek dodeljuju maksimalne mogućnosti računarstva.Pregled ključnih karakteristika

Novo merenje i senzori slike: potpuno novi CMOS senzor slike FX formata od 20,8 MP i RGB senzor za merenje od 180.000 piksela pružaju izvanredno precizno prepoznavanje subjekta i bogatstvo detalja. Gradacije tonova su bogatije i preciznije, a novi program za obradu slike EXPEED 5 obezbeđuje neprevaziđeno visok kvalitet slike u celom standardnom ISO opsegu.

Snaga i preciznost: snimajte i do 12 fps sa AE/AF praćenjem ili do 14 fps sa podignutim ogledalom. AF praćenje i vidljivost tražila su značajno poboljšani pri fotografisanju brzih, nepredvidivih radnji.

Bafer visokih performansi: snimajte i do 200 NEF (RAW) ili velikih JPEG slika jednim brzim rafalom – dovoljno da biste zabeležili celo finale sprinta na 100 m ne skidajući prst sa dugmeta okidača.

Izvanredna osetljivost – od jarke sunčeve svetlosti do astronomskog sumraka: pomerajte granice koliko god poželite uz raspon ISO osetljivosti od 100 do 102.400, proširiv i do ekvivalentne ISO vrednosti od 3.280.000 pri Hi 5 postavci. Iskusite izuzetno jasne performanse u celom standardnom ISO opsegu.

4K/UHD filmovi visoke definicije: snimajte 4K filmove (3840 x 2160 piksela) pri brzini od 30p/25p/24p sa izvornim isecanjem piksela tačku po tačku koje pruža najviši kvalitet slike. Snimajte Full HD (1080p) video zapise pri brzini i do 50p/60p u više formata.

Snimanje slika velikom brzinom i 4x brži prenos podataka: ubrzajte tok posla uz dva nova XQD slota za kartice, novi USB 3.0 port za brz prenos velikih količina podataka, do 4x brži bežični transfer i duplo bržu Ethernet vezu.